Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Στρατιωτική θητεία για εγκύους και για μητέρες μικρών παιδιών

Πλανήτης

Μέσω ανάρτησης του στην σελίδα του στο Facebook, η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, έκανε γνωστό πως “οι έγκυες γυναίκες καθώς και οι γυναίκες με μικρά παιδιά θα πρέπει να καταγραφούν στα στρατιωτικά αρχεία (περιοδεύων) προκειμένου να εκπληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία”.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει πως όπως και στην περίπτωση των ανδρών, θα ληφθεί υπόψη η κατάσταση της υγείας των γυναικών που είναι υποχρεωμένες να εκπληρώσουν στρατιωτική θητεία καθώς και οι οικογενειακές τους συνθήκες.

Μέχρι το τέλος του 2022, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα αναλύσει τις αλλαγές στον αριθμό των γυναικών που είναι υπόχρεες να ασκήσουν την στρατιωτική τους θητεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από χώρες και θεσμούς για τη Γάζα έχουν κλονίσει την πίστη στην Ε.Ε.

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από «ορισμένες χώρες και θεσμούς» από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα έχουν «κλονίσει την πίστη» στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά...

Ισραηλινοί και Χαμάς έφυγαν χωρίς συμφωνία για εκεχειρία από το Κάιρο - Νέο κύμα επιθέσεων στη Γάζα

Το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κάιρο και η απόρριψη της προειδοποίησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι θα σταματήσει να παρέχει όπλα στο Ισραήλ από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου...

Φόρτωση άρθρων...