Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Παραλήρημα Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα και σφαγές στην Ανατολία

Πλανήτης

Με μια προκλητική και ανιστόρητη ανακοίνωση που ακολουθεί την “γραμμή” του υπουργείου Εξωτερικών και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να απαντήσει τις ελληνικές ανακοινώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Τι υποστηρίζει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

«Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς για τον “Πόντο” των ελληνικών αρχών, που αρνούνται κάθε είδους ορθολογική και λογική αλήθεια και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα αγνοώντας την. Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στο δικό τους λαό όσο και σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Αν η Ελλάδα αναζητά την επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις φρικαλεότητες βαμμένες με αίμα των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν και να κατακτήσουν την Ανατολία.

Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες, οι βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, χωρίς να υπολογίσουν παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένους, αναφέρονται στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καταγράφηκε στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως έχθρες με την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, ματαιοπονούν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η ρητορική, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, βλάπτει και τον ελληνικό λαό…».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ και Ιράν υποβαθμίζουν την επίθεση - Επιδιώκουν αποκλιμάκωση, εκτιμούν αναλυτές

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα αντίποινα τα ξημερώματα από το Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ...

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Φόρτωση άρθρων...