Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Πεκίνο: 21 νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο

Πλανήτης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Πεκίνο με πάνω από είκοσι ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από φωτιά σε νοσοκομείο.

Είκοσι ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στην ανατολική πτέρυγα νοσοκομείου του Πεκίνου, στο τμήμα νοσηλείας ασθενών.

Σύμφωνα με την Beijing Daily, η φωτιά ξέσπασε στις 12:57 το μεσημέρι τοπική ώρα (07.57 ώρα Ελλάδας), όταν η πυροσβεστική έλαβε κλήση για φωτιά που κατασβέστηκε λίγο αργότερα, στις 13.33, αμέσως μόλις έσπευσε η ομάδα εκτάκτων καταστάσεων στο σημείο του ατυχήματος, στο Νοσοκομείο Τσάνγκφενγκ του Πεκίνου, στην περιοχή Φενγκτάι.

Συνολικά 71 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες εγκαταστάσεις μετά την επιχείρηση διάσωσης. Έως τις 6 το απόγευμα (14.00 ώρα Ελλάδας) 21 άνθρωποι είχαν πεθάνει μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο για θεραπεία, γράφει η κινεζική εφημερίδα.

«Είναι τραγικό. Μπορούσα να δω το δυστύχημα από το παράθυρο του σπιτιού μου. Πολλοί άνθρωποι στέκονταν πάνω στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού συστήματος το μεσημέρι, και ορισμένοι πήδησαν κάτω», δήλωσε ένας χρήστης της διαδικτυακής εφαρμογής Weibo.

Οι φωτιές στα νοσοκομεία είναι σπάνιες στην Κίνα και η αιτία της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο ερευνάται.

Σε φωτογραφίες και βιντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνονται δεκάδες άνθρωποι και κάθονται στα παράθυρα των δωματίων τους καθώς πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το Νοσοκομείο. Κάποιοι έφτιαξαν σχοινιά από τα σεντόνια -όπως στις ταινίες- προκειμένου να βγουν από το φλεγόμενο κτίριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 19 Απριλίου

Γεγονότα 531 – Μάχη του Καλλίνικου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τις οδηγίες του Βελισαρίου ηττάται από τους Πέρσες στη βόρεια Συρία 1770 – Ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρίζει την...

Φόρτωση άρθρων...