Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στους 203 οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς

Πλανήτης

Μέχρι στιγμής, ο Ισραηλινός στρατός έχει επικοινωνήσει με τις οικογένειες 203 ατόμων που πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ, ο αριθμός αυτός των ομήρων δεν είναι οριστικός, αφού οι IDF ερευνούν συνεχώς νέες πληροφορίες για Ισραηλινούς που αγνοούνται μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε ορισμένες περιπτώσεις αγνοουμένων ο στρατός είναι σχεδόν σίγουρος ότι αυτά τα άτομα κρατούνται από τη Χαμάς, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει λιγότερη σιγουριά. Κατά την έρευνά τους, οι IDF έχει διαπιστώσει και για ορισμένα άτομα ότι δεν βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, και έχουν ενημερώσει σχετικά τους συγγενείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες στην περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γάζα συνεχίζονται για τον εντοπισμό θυμάτων της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου και κάποιες από τις σορούς που έχουν περισυλλεγεί δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή των πυροβολισμών εναντίον του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σλοβακία η απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Ρόμπερτ Φίτσο φέρει τρία τραύματα ...

Φόρτωση άρθρων...