Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Πολιτικός επιστήμονας για Πούτιν: «Τον κρατούν στη ζωή Δυτικοί γιατροί αλλά το τέλος του είναι ορατό»

Για ακόμα μία φορά γίνονται αναφορές για την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Πούτιν ζει και βασιλεύει με την αμέριστη φροντίδα ξένων γιατρών», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, επικαλούμενα Ρώσο πολιτικό επιστήμονα που έχει επαφές με το Κρεμλίνο.

Παρά το γεγονός ότι η Δύση έχει επιβάλει κυρώσεις στον Ρώσο Πρόεδρο και το καθεστώς του, οι γιατροί που βρίσκονται συνεχώς δίπλα του, δεν είναι Ρώσοι αλλά δυτικοί και του χορηγούν τις πιο εξελιγμένες δυτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει αλλά και να φρενάρουν την εξάπλωσή του, δηλώνει στα ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας, Βαλερί Σολοβέι.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror», ο Βαλερί Σολοβέι τόνισε μιλώντας στο ουκρανικό κανάλι του YouTube «Odesa Film Studio»: «Μπορώ να πω ότι χωρίς αυτήν την “ξένη” μεταχείριση, σίγουρα ο Πούτιν δεν θα βρισκόταν στον δημόσιο βίο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι γιατροί χρησιμοποιούν τις πιο προηγμένες θεραπείες που η Ρωσία δεν μπορεί να του προσφέρει….Θα έλεγα ότι η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται, είναι πολύ επιτυχημένη. Του έχουν φερθεί πολύ καλά».

«Παρ' όλα αυτά, το τέλος του είναι ήδη ορατό, ακόμη και σύμφωνα με τους γιατρούς που έχουν αναλάβει τη θεραπεία, γιατί κανένα φάρμακο δεν μπορεί να είναι 100% επιτυχημένο», προσθέτει.

Ο Βαλερί Σολοβέι είναι πρώην καθηγητής στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) και απόφοιτος σχολής με ειδίκευση στην εκπαίδευση κατασκόπων και διπλωματών. Ισχυρίζεται εδώ και μήνες ότι έχει εμπιστευτικές πληροφορίες για την ιδιαίτερα εύθραυστη υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι πληροφορίες του Ρώσου πολιτικού επιστήμονα βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που η κυβέρνηση του Κιέβου υποστηρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα», ως απάντηση στον ισχυρισμό του ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τους Ουκρανούς για να τερματιστεί ο πόλεμος, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Metro».

Οι πιθανοί διάδοχοι του Πούτιν

Με βάση το σχέδιό του, όταν δεν θα μπορεί πλέον να συνεχίσει να βρίσκεται στην εξουσία, θα παραδώσει τα ηνία της χώρας στον 45χρονο υπουργό Γεωργίας της Γεωργίας, Ντμίτρι Πατρουσέφ, ο οποίος θεωρείται ένας «άχρωμος, άοσμος και άγευστος» πολιτικός στην πατρίδα του.

Ο Πούτιν όμως εμπιστεύεται τυφλά τον Πατρουσέφ καθώς είναι ο γιος του ισχυρού κορυφαίου βοηθού ασφαλείας του, Νικολάι Πατρουσέφ.

Ο 71χρονος Νικολάι, ένθερμος υποστηρικτής του Πούτιν, είναι πολέμιος της Δύσης, πρώην επικεφαλής της FSB (πρώην KGB) και βασικός αρχιτέκτονας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ένας άλλος πιθανός διάδοχος του Πούτιν είναι ο Αλεξέι Ντιούμιν, 50 ετών, πρώην σωματοφύλακας του Ρώσου Προέδρου και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, όταν έκαναν περιοδεία σε ένα μεγάλο εργοστάσιο όπλων στην περιοχή Τούλα, στη δυτική Ρωσία, όπου ο Αλεξέι είναι κυβερνήτης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκτοξεύτηκαν οι στρατιωτικές δαπάνες το 2023 - Έφτασαν τα 2,44 τρισ. δολάρια, η θέση της Ελλάδας

Σε τροχιά ανόδου για πρώτη φορά από το 2009 είναι οι αμυντικές δαπάνες, όχι μόνο μεταξύ των χωρών με τους μεγάλους στρατούς, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, αλλά και στην Αφρική, ...

Σαν σήμερα - 23 Απριλίου

Γεγονότα 1920: Το Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καταλύει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευει προσωρινό σύνταγμα. 1944: Εκλογές ...

Φόρτωση άρθρων...