Τρίτη
03 Οκτωβρίου 2023

Πορτογαλία: Σκελετός δεινοσαύρου 25 μέτρων βρέθηκε σε αυλή σπιτιού

Πλανήτης

Σκελετός ενός δεινοσαύρου 25 μέτρων βρέθηκε στην αυλή σπιτιού, σε περιοχή της Πορτογαλίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «CBSnews», σκελετός ενός τεράστιου δεινόσαυρου ανακαλύφθηκε στην αυλή ενός άνδρα στο Πομπάλ της Πορτογαλίας και θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου παρατήρησε θραύσματα απολιθωμένων οστών στην αυλή του όταν εκτελούσε οικοδομικές εργασίες το 2017 και επικοινώνησε με μια ερευνητική ομάδα, η οποία ξεκίνησε μια αρχική εκστρατεία ανασκαφών το ίδιο έτος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, παλαιοντολόγοι από την Ισπανία και την Πορτογαλία εργάστηκαν στην περιοχή για πάνω από μία εβδομάδα και πιστεύουν ότι έφεραν στο φως λείψανα του μεγαλύτερου σαυρόποδου δεινοσαύρου που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα σαυρόποδα είναι φυτοφάγοι, τετράποδοι δεινόσαυροι με μακρύ λαιμό και ουρά. Αυτός ο δεινόσαυρος είχε ύψος περίπου 12 μέτρα και μήκος 25 μέτρα.

«Δεν είναι σύνηθες να βρίσκει κανείς όλα τα πλευρά ενός ζώου έτσι, πόσο μάλλον σε αυτή τη θέση, διατηρώντας την αρχική ανατομική τους θέση. Αυτός ο τρόπος διατήρησης είναι σχετικά ασυνήθιστος στα απολιθώματα δεινοσαύρων, ιδίως σαυρόποδων, από το πορτογαλικό ανώτερο Ιουρασικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Elisabete Malafaia, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, στην Πορτογαλία.

Τα σημαντικότερα στοιχεία του σκελετού έχουν συλλεχθεί από την περιοχή, τα οποία περιλαμβάνουν σπόνδυλους και πλευρές ενός πιθανού σαυρόποδου βραχιόσαυρου, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το είδος του δεινοσαύρου περιπλανιόταν στη Γη πριν από 160 έως 100 εκατομμύρια χρόνια. Λόγω των χαρακτηριστικών διατήρησης του δεινοσαύρου, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα βρεθούν και άλλα μέρη του σκελετού του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...