Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΠΟΥ: Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα

Επιτακτική είναι η αναφορά περισσότερων πληροφοριών σε σχέση με την αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό στην Κίνα, τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Διεθνή ανησυχία φαίνεται να έχει δημιουργήσει η επιλογή τερματισμού της πολιτικής της «μηδενικής COVID-19» στην Κίνα, σε μια περίοδο που φαίνεται ότι η εξάπλωση της νόσου στη χώρα σημειώνει έξαρση.

Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν έχουν όλες επιβάλει τη διενέργεια υποχρεωτικών τεστ COVID-19 για τους ταξιδιώτες που διέρχονται από την Κίνα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης (29/12), ο γενικός διευθυντής τους ΠΟΥ ανέφερε ότι «για να γίνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση κινδύνου για την κατάσταση της COVID-19 στο έδαφος της #China, ο ΠΟΥ χρειάζεται πιο λεπτομερείς πληροφορίες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...