Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Qatargate: Ελεύθεροι υπό όρους οι Τζιόρτζι και Ταραμπέλα - Θα κυκλοφορούν χωρίς βραχιολάκι

Πλανήτης

Ελεύθεροι υπό όρους αλλά χωρίς ηλεκτρονικό βραχιόλι αφέθηκαν ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση Qatargate. Αυτό ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Η βελγική εισαγγελία έκρινε πως «Η προληπτική τους κράτηση δεν δικαιολογείται πλέον», εγκρίνοντας την σχετική εισήγηση του ανακριτή που διεξάγει την έρευνα για το  Qatargate και την υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Soir».

Ο Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχαν αρχικά τεθεί υπό κράτηση με ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, πριν τεθούν υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση στο σπίτι τους.

Τους τελευταίους μήνες η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για τις προσπάθειες του Κατάρ και του Μαρόκου να επηρεάσουν τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι δύο χώρες φέρεται να προσπάθησαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματά του ευρωκοινοβουλίου μέσω του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που λειτουργούσε.

Στο πλαίσιο της έρευνας εκτός του Παντσέρι συνελήφθησαν στις 9 Δεκεμβρίου το δεξί του χέριβΟι δύο τελευταίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά από ανάκριση, αλλά για τους Τζιόρτζι, Καϊλη, Παντσέρι και Ταλαμάνκα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για να συλληφθεί στην συνέχεια και ο Μαρκ Ταραμπέλλα.

Στην πορεία αποφασίστηκε η αποφυλάκιση όλων των εμπλεκόμενων με την Εύα Καϊλή να αποφυλακίζεται τελευταία στις 14 Απριλίου. Πλέον, τα μόνα πρόσωπα που εξακολουθούν να τελούν υπό ηλεκτρονική επιτήρηση είναι η Εύα Καϊλή και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Ναβάλνι εν ζωή

Χειροπέδες φόρεσαν οι ρωσικές Αρχές σε μια δημοσιογράφο, που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Αλεξέι Ναβάλνι πριν τον θάνατό του σε διαβόητη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο ...

Φόρτωση άρθρων...