Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μεγάλη αγκαλιά από όλο τον πλανήτη για το μωράκι που σώθηκε στα χαλάσματα του σεισμού

Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι που γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη βορειοδυτική Συρία, μετά τον σεισμό της Δευτέρας.

Όταν σώθηκε, το μωρό Aya - που σημαίνει θαύμα στα αραβικά - ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τη μητέρα της μέσω του ομφάλιου λώρου της.

Η μητέρα, ο πατέρας της και τα τέσσερα αδέρφια της πέθαναν μετά τον σεισμό που έπληξε την πόλη Τζινταϊρίς.

Η Άγια είναι τώρα στο νοσοκομείο.

«Ήρθε τη Δευτέρα σε τόσο άσχημη κατάσταση, είχε χτυπήματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε», είπε ο Χάνι Μαρούφ, ο παιδίατρος που την φρόντιζε.

Τώρα είναι σε σταθερή κατάσταση.

Τα βίντεο της διάσωσης της Aya έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλάνα έδειξαν έναν άνδρα να τρέχει από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσαν, κρατώντας ένα μωρό καλυμμένο με σκόνη.

Ο Khalil al-Suwadi, ένας μακρινός συγγενής, ο οποίος ήταν εκεί όταν ανασύρθηκε ασφαλής, έφερε το νεογέννητο στον γιατρό Marouf στην πόλη Afrin της Συρίας.

Χιλιάδες άνθρωποι στα social media έχουν ζητήσει πλέον λεπτομέρειες για να την υιοθετήσουν. Μια αναφορά ανέφερε ότι ο μεγάλος θείος της θα την υιοθετούσε.

«Θα ήθελα να την υιοθετήσω και να της χαρίσω μια αξιοπρεπή ζωή», είπε ένα άτομο.

Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής του Κουβέιτ είπε: «Είμαι έτοιμος να φροντίσω και να υιοθετήσω αυτό το παιδί... αν μου το επιτρέψουν οι νομικές διαδικασίες».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Khalid Attiah, λέει ότι έχει δεκάδες κλήσεις από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που θέλουν να υιοθετήσουν το μωρό Aya.

Η Δρ Attiah, η οποία έχει μια κόρη μόλις τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από αυτήν, είπε: "Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψει η μακρινή οικογένειά της, τη συμπεριφέρομαι σαν μια δική μου."

Προς το παρόν, η γυναίκα του τη θηλάζει στο πλευρό της δικής τους κόρης.

 

 

μωρο

 

μωρ

 

μωρο

 

μωρο

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...