Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΗΠΑ προς Αμερικανούς πολίτες: «Εγκαταλείψτε αμέσως τη Ρωσία, κίνδυνος αυθαίρετων συλλήψεων»

Πλανήτης

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προς στους Αμερικανούς πολίτες. Οι ΗΠΑ προτρέπουν να εγκαταλείψουν αμέσως τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και του κινδύνου αυθαίρετων συλλήψεων ή παρενόχλησης από τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εξέδωσαν οι ΗΠΑ.

«Οι πολίτες των ΗΠΑ που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα. «Αυξημένη προσοχή λόγω του κινδύνου παράνομων κρατήσεων. Μην ταξιδεύετε στη Ρωσία», τονίζει αμερικανική πρεσβεία.

«Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν Αμερικανούς πολίτες με ψευδείς κατηγορίες, έκαναν διακρίσεις εις βάρος Αμερικανών πολιτών στη Ρωσία με κράτηση και παρενόχληση, τους αρνήθηκαν δίκαιη και διαφανή μεταχείριση και τους καταδίκασαν σε μυστικές δίκες ή χωρίς να προσκομίσουν αξιόπιστα στοιχεία», επισημαίνει η πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Οι ρωσικές Αρχές εφαρμόζουν αυθαίρετα τους τοπικούς νόμους κατά των θρησκευτικών λειτουργών που είναι πολίτες των ΗΠΑ και έχουν ξεκινήσει αμφισβητούμενες ποινικές έρευνες κατά πολιτών των ΗΠΑ που ασκούν θρησκευτική δραστηριότητα», προσθέτει η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Ιανουάριο το FBI ανέφερε ότι η Ρωσία έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον ενός πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Οι ΗΠΑ έχουν κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη Ρωσία. Η τελευταία τέτοια δημόσια προειδοποίηση έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Φόρτωση άρθρων...