Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σενεγάλη: Ποινή φυλάκισης σε δύο βουλευτές για επίθεση σε έγκυο συνάδελφό τους (βίντεο)

Πλανήτης

Δικαστήριο της Σενεγάλης καταδίκασε σήμερα δύο βουλευτές σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για την επίθεση που είχαν κάνει σε μια έγκυο συνάδελφό τους. Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια άγριου ξύλου που έπεσε στην βουλή της χώρας σε μια κοινοβουλευτική συνεδρίαση που είχε γίνει στις αρχές του Δεκέμβρη (1.12.2022).

Πέρα από την ποινή φυλάκισης οι δύο βουλευτές της Σενεγάλης, ο Αμαντού Νιάνγκ και ο Μασάτα Σαμπ του αντιπολιτευόμενου κόμματος PUR, θα αναγκαστούν επίσης να πληρώσουν συνολικά 5 εκατομμύρια φράγκα CFA (8.200 δολάρια) ως αποζημίωση στη βουλευτή Αμί Ντιαγέ Γκνίμπι του κυβερνώντος συνασπισμού, Μπένο Μποκ Γιακάρ.

Κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης, η οποία μάλιστα είχε μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση της Σενεγάλης το κοινοβούλιο είχε μετατραπεί σε ρινγκ.

Άγριο ξύλο, καρέκλες, σπρωξίματα και κλωτσιές

Σε κάποια στιγμή που το ξύλο… έπεφτε βροχή, ο Σαμπ χαστούκισε τη Γκνίμπι κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό, αφού εκείνη χλεύαζε σχόλια που είχε κάνει ο εν λόγω άνδρας βουλευτής εναντίον της.

Η Γκνίμπι δεν έμεινε με… σταυρωμένα χέρια. Απάντησε πετώντας μια καρέκλα στον Σαμπ και στη συνέχεια σπρώχτηκε στο έδαφος από άλλους βουλευτές και δέχθηκε κλωτσιά στην κοιλιά από τον Νιάνγκ.

Σε πολιτικό αναβρασμό η Σενεγάλη

Ο διαπληκτισμός επιδείνωσε τις πολιτικές εντάσεις στη Σενεγάλη που έχουν κλιμακωθεί από τότε που το κυβερνών κόμμα απώλεσε την ευρεία πλειοψηφία του στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου. Η εκλογική ήττα θεωρήθηκε ευρέως ως μια ψήφος διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Μακί Σαλ, εν μέσω κλίματος αβεβαιότητας σχετικά με το αν θα επιδιώξει μια τρίτη θητεία στις εκλογές του 2024, κάτι που η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι αυτό θα αποτελεί παραβίαση των ορίων θητείας και αθέτηση προηγούμενης υπόσχεσής του.

Ο 60χρονος Σαλ αρνήθηκε να δηλώσει ξεκάθαρα αν σκοπεύει να θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Ναβάλνι εν ζωή

Χειροπέδες φόρεσαν οι ρωσικές Αρχές σε μια δημοσιογράφο, που τράβηξε το τελευταίο βίντεο του Αλεξέι Ναβάλνι πριν τον θάνατό του σε διαβόητη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο ...

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Φόρτωση άρθρων...