Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Καταιγιστικοί βομβαρδισμοί και χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα (Videos)

Mπήκαν τανκς στη Λωρίδα της Γάζας. Χτυπούν τούνελ και υποδομές των τρομοκρατών της Χαμάς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών ενόπλων Δυνάμεων.

Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις. Οι Ισραηλινοί χτυπούν από στεριά, αέρα και θάλασσα. Χτυπούν τούνελ και υποδομές των τρομοκρατών της Χαμάς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια ώρα, πυκνώνουν οι αναφορές ότι τανκς επιχειρούν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον άρματος του ισραηλινού στρατού στη βορειοανατολική Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Al-Aqsa TV.

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα. Η Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειους στόχους και τρομοκρατικές υποδομές. Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι επίγειες δυνάμεις επεκτείνουν τη χερσαία δραστηριότητα σήμερα το απόγευμα. Ο IDF εργάζεται δυναμικά σε όλες τις διαστάσεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι, καλώντας τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια. Παράλληλα, χαρακτήρισε «εθνική αποστολή» του Ισραήλ η ανάκτηση και η επιστροφή όλων των ομήρων στη χώρα. 

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές». Την ίδια διαπίστωση κάνουν και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι επιχειρούν να απαντήσουν, καθώς σειρήνες ηχούν σε Ασκελόν και Ασντότ, ενώ ρουκέτες εκτοξεύονται και προς το Τελ Αβίβ. Αναφορές θέλουν ένα άτομο να έχει τραυματιστεί στην πόλη Λοντ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα στο Τελ Αβίβ. 

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Αναμένεται μακράς διάρκειας η χερσαία εισβολή στη Γάζα

«Αναμένουμε μακράς διάρκειας χερσαία επιχείρηση στη Γάζα» είπε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, τονίζοντας ότι προετοιμάζονται για μία δύσκολη επίθεση. 

Ο Ιωάβ Γκάλαντ υπογράμμισε ότι απαιτείται το ξήλωμα ενός τεράστιου δικτύου σηράγγων που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Ακόμα, είπε ότι η χερσαία εισβολή που θα ακολουθήσει μετά τις αεροπορικές επιδρομές, θα διαρκέσει πολύ και ότι θα οδηγήσει σε μια άλλη μακρά φάση μαχών χαμηλότερης έντασης, καθώς το Ισραήλ θα καταστρέφει θύλακες αντίστασης.

ΥΠΕΞ Iορδανίας: Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στην Γάζα

Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι.

Ο Ιορδανός υπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι εάν κάποια χώρα καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, αυτό θα σημαίνει ότι «εγκρίνει αυτόν τον παράλογο πόλεμο, αυτούς τους παράλογους σκοτωμούς».

«Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας»

Η Χαμάς «θα πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας και απόψε ξεκινάμε την εκδίκηση», δήλωσε ένας σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μαρκ Ρεγκέβ.

«Η Χαμάς θα νιώσει απόψε την οργή μας», πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωμτούχος.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Ρεγκέβ είπε ότι το Ισραήλ εντείνει την πίεση στη Χαμάς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του είναι σε εξέλιξη και η Γάζα θα είναι «πολύ διαφορετική» όταν ολοκληρωθούν.

«Θα συνεχίσουν να δέχονται τα στρατιωτικά πλήγματά μας μέχρι να διαλύσουμε τη στρατιωτική μηχανή τους και την πολιτική υποδομή τους στη Γάζα. Όταν τελειώσει όλο αυτό, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική», πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ισραήλ είπε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι «όταν τελειώσει αυτό, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική».

Χαμάς: Είμαστε έτοιμοι

Υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς δήλωσε απόψε ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Εάν ο Νετανιάχου (σ.σ. ο πρωθυπουργός του Ισραήλ) αποφασίσει να μπει απόψε στη Γάζα, η αντίσταση είναι έτοιμη» ανέφερε στην πλατφόρμα Telegram ο Εζάτ αλ Ρίσεκ, προσθέτοντας ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των (Ισραηλινών) στρατιωτών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...