Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Αν είσαι Πάπας με την αράδα σου θα πας – Η Σιλιάνοφσκα έφτασε μέχρι το Βατικανό και ρεζιλεύτηκε

Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις προκλήσεις της η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορνάντα Σιλιάνοφσκα. Η Σκοπιανή Πρόεδρος συνεχίζει να αποκαλεί τη χώρα της «Μακεδονία».

Η Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκε σήμερα με τον ποντίφικα στο Βατικανό και σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ» αναφέρει ότι ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο εκ μέρους όλων των «Μακεδόνων» πολιτών (!) για τη σταθερή υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

«Ήταν τιμή μου να γνωρίσω τον Ποντίφικα σήμερα. Ευχαρίστησα την Αγιότητά του για την αποφασιστικότητά του να επιδιώκει την ειρήνη στον κόσμο και να υπερασπίζεται τους φτωχούς του κόσμου. Εκ μέρους όλων των πολιτών της Μακεδονίας τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων» αναφέρει χαρκατηριστικά η νέα πρόεδρος της γειτονικής χώρας η οποία θα έπρεπε να μιλήσει εκ μέρους των «πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» (citizens of the republic of North Macedonia).

Στην ανάρτηση που έκανε η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας εμφανίζεται να κόπτεται για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας της, την οποία τορπιλίζει στην πράξη με την αδιαφορία της για τα συμφωνηθέντα με την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πρόσφατα από τη Δυτική Μακεδονία ξεκαθάρισε ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος της γειτονικής χώρας θα παραμείνει κλειστός όσο η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας επιμένει να μην εφαρμόζει στην πράξη τα συμφωνηθέντα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 16 Ιουνίου

Γεγονότα 1871: Επιτρέπεται για πρώτη φορά η εισαγωγή φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Κέμπριτζ και του Ντάραμ χωρίς θρησκευτικές εξετάσεις. 1903: Ιδρύεται η αμερι...

Φόρτωση άρθρων...