Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει τη στηρίζει την Ουκρανία»

Πολιτική

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία», διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και στη σύγκληση Διακυβερνητικής Διάσκεψης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ουκρανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία και θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συμμετάσχει στην Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δουδωνής: Άτοπη η σκέψη πως η ενδοπαραταξιακή τοξικότητα μπορεί να κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη ήταν σήμερα ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνταγματολόγος, ...

Γ. Μυλωνάκης: «Μεγάλη η τιμή αλλά εξίσου μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω -Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό για τη διαχρονική εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου»

Ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της Βουλής, μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, είναι ένα από τα νέα πρόσωπα, που εισήλθε στο νέο κυβερνητικό σχήμα ως ένας εκ ...

Μάκης Βορίδης: Ο ανασχηματισμός συνδέεται πολιτικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Για τον ανασχηματισμό, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης το πρωί του Σαββάτου στο MEGA. Ειδ...

Φόρτωση άρθρων...