Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Σκληρές μάχες στη Γάζα - Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στο Τελ Αβίβ

Πλανήτης

Σκληρές μάχες του ισραηλινού στρατού εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς σημειώνονται βαθιά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Την ίδια ώρα, μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων έγιναν στο Τελ Αβίβ από αντίπαλες δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι επίγειες και αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν αρκετές θέσεις της Χαμάς και ομάδες κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων.

Σύμφωνα με το IDF, τα στρατεύματα έχουν σκοτώσει δεκάδες τρομοκράτες εν μέσω των συγκρούσεων σήμερα, έχουν επίσης  κατασχέσει όπλα ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει πληροφορίες για πιθανές απώλειες από την ισραηλινή πλευρά.

Είχε ανακοινωθεί ότι ισραηλινά τανκς έχουν εισέλθει πέντε χιλιόμετρα στη Γάζα, όπως προκύπτει από δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι New York Times την Τρίτη, αναφέρει η Jerusalem Post.

Οι χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πέρασαν τον φράκτη στην περιοχή του καταυλισμού Αλ Μπυρέιτζ και κινήθηκαν προς τις ακτές της Μεσογείου. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά αραιοκατοικημένη, ευνοώντας την ταχύτερη μετακίνηση των στρατιωτικών οχημάτων.

Στον Λίβανο βρίσκεται ο Esmail Qaan, ο επικεφαλής της ιρανικής δύναμης Quds στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, προκειμένου να συντονίσει μια πιθανή ευρύτερη σύγκρουση με το Ισραήλ, αναφέρουν οι Times of Israel. 
400 χιλιόμετρα τούνελ κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας

Στο μεταξύ, ο αρχηγός του επιτελείου του ιρανικού κράτους ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 400 χιλιόμετρα (248 μίλια) τούνελ κάτω από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ορισμένες από τις σήραγγες έχουν είσοδο μέσα στο Ισραήλ. 

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι είναι νεκρός ο «εγκέφαλος» των σφαγών στα κιμπούτς, Nisam Abu Ajina. Σύμφωνα με το IDF, ο Abu Ajina ήταν υπεύθυνος για τη διοίκηση των τρομοκρατών της Χαμάς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση στο κιμπούτς Ερέζ και το Νετίβ Χασάαρα στις 7 Οκτωβρίου.

Αμείωτη είναι η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των τρομοκρατών της Χαμάς να έχει εισέλθει στην τέταρτη εβδομάδα. Στόχος του Ισραήλ να περικυκλώσει τη Γάζα όπως διαφαίνεται από τις κινήσεις του στρατού του - έχει μπει σε παλαιστινιακό έδαφος από τρία σημεία, βορειοανατολικά στο Μπέιτ Χανιούν, με τη Χαμάς να «απαντά» με ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή.

Χθες οι IDF ανακοίνωσαν ότι μπήκαν στο κέντρο της Γάζας και έφτασαν σε κεντρικό δρόμο που συνδέει βορρά και νότο. 
Εξουδετέρωσαν δεκάδες τρομοκράτες που τους επιτέθηκαν μέσα από κτίρια και σήραγγες. Συνολικά, τις τελευταίες 24 ώρες, έπληξαν πάνω από 300 στόχους.
Κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων, έπληξαν τρομοκρατικούς στόχους και υποδομές, μεταξύ των οποίων:

- Αντιαρματικοί πύραυλοι: Θέσεις αντιαρματικών πυραύλων.
- Θέσεις εκτόξευσης ρουκετών.
- Ενώσεις τρομοκρατών μέσα σε υπόγειες σήραγγες.

Σειρήνες ηχούν συνεχώς στις περιοχές κοντά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ, εν μέσω εκτοξεύσεων ρουκετών. Οι Times of Israel αναφέρουν ότι σειρήνες ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ μετά από καταιγισμό ρουκετών από τη Γάζα ενώ το Al Jazeera μετέδωσε ζωντανά ήχους από πολλαπλές εκρήξεις στη βόρεια Γάζα.

Το Ισραήλ σφυροκοπά και πλήττει στόχους τρομοκρατών της Χαμάς αλλά και κατά της Χεζμπολάχ, στον νότιο Λίβανο. Χθες, Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε μία δεκανέα που κρατούσαν στη Γάζα.

Με τον πόλεμο να συνεχίζεται, απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία προειδοποιεί για «ευρύτερη κλιμάκωση» του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, την ώρα που η έλλειψη καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας στερεί από τους κατοίκους το πόσιμο νερό, όπως αναφέρει η UNICEF.

Ισραηλινοί κατεδάφισαν το σπίτι ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς

Στο μεταξύ, οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ κατεδάφισαν ένα σπίτι που ανήκει στον αξιωματούχο της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι κοντά στη Ραμάλα. Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε από τον Ισραηλινό Στρατό.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Φόρτωση άρθρων...