Κυριακή
04 Ιουνίου 2023

Στο νοσοκομείο ο Πάπας Φραγκίσκος

Στο Νοσοκομείο «Τζεμέλι» της Ρώμης εισήχθη ο πάπας Φραγκίσκος σήμερα για προγραμματισμένες εξετάσεις, όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος Τύπου της Αγίας Έδρας.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι 86 ετών και υποφέρει από χρόνια γοναλγία, που τον έχει αναγκάζει να μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι τους τελευταίους μήνες.

«Ο Άγιος Πατέρας βρίσκεται στο Τζεμέλι από σήμερα το απόγευμα για κάποιους προκαθορισμένους ελέγχους», έγραψε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι.

Ο ποντίφικας, ο οποίος αυτό το μήνα συμπλήρωσε δέκα χρόνια ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, είχε εμφανιστεί ευδιάθετος στο εβδομαδιαίο ακροατήριό του στο Βατικανό, χαμογελώντας καθώς χαιρετούσε τους πιστούς. Ωστόσο, εθεάθη να κάνει κάποιους μορφασμούς, όταν επιχείρησε να μπει στο όχημα που τον μετέφερε.

Το Νοσοκομείο «Τζεμέλι» ήταν το ίδιο ίδρυμα, όπου ο Πάπας υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο παχύ έντερο τον Ιούλιο του 2021 και νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 4 Ιουνίου

Γεγονότα 780: Γίνεται στην Κίνα η πρώτη ιστορική καταγραφή έκλειψης ηλίου. 1070: Σε μία σπηλιά στο ελβετικό χωριό Ροκφόρ παρασκευάζεται για πρώτη φορά το ομώνυμο τυρί. 145...

Φόρτωση άρθρων...