Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Στο σφυρί vintage ρολόι του Κάρολου Ντίκενς

Viral

Ένα vintage ρολόι τσέπης που κάποτε ανήκε στον μεγάλο Άγγλο μυθιστοριογράφο Κάρολο Ντίκενς πρόκειται να βγει στο σφυρί σε δημοπρασία από τον οίκο Stride & Son στη Μεγάλη Βρετανία. Η πώληση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τσίτσεστερ του Δυτικού Σάσεξ σήμερα, 6 Μαρτίου, θα περιλαμβάνει επίσης ένα σετ γραφείου των μέσων του 19ου αιώνα, που ο Ντίκενς χάρισε στην κόρη του για τα 20ά γενέθλιά της. Και τα δύο αντικείμενα είναι «εθνικής σημασίας», λέει ο Μπάρναμπι Τσιάρι (Barnaby Chiari) της Stride & Son.

Το ρολόι τσέπης από επίχρυσο μέταλλο William IV, που χρονολογείται από το 1836, ήταν δώρο στον διάσημο συγγραφέα της βικτωριανής εποχής στην πρώτη επέτειο της αρχισυνταξίας του στο περιοδικό Bentleys Miscellany, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Ο Ντίκενς παραιτήθηκε αργότερα από τη θέση του αρχισυντάκτη, μετά τη διαμάχη του με τον εκδότη Ρίτσαρντ Μπέντλεϊ, το 1839. Στη θήκη των 45 χιλιοστών είναι χαραγμένες οι λέξεις «Dearest ‘Boz’ Editor Bentleys Miscellany Dec. 1836» και τα αρχικά «CD». Ο Boz ήταν ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο συγγραφέας των «Μεγάλων Προσδοκιών» στην αρχή της καριέρας του.

«Το ρολόι φαίνεται να είναι πρωτοφανές όσον αφορά τα ιστορικά αναμνηστικά του Ντίκενς, τόσο ως φυλαχτό της πρώιμης λογοτεχνικής καριέρας του συγγραφέα, όσο και ως ένα μοναδικό αντικείμενο, που όμοιό του δεν μπορούμε να βρούμε», προσθέτει ο Τσιάρι.

Χρονολογείται από το 1859, το γραφείο από καρυδιά εβονιζέ είναι περίτεχνα ορειχάλκινο και έχει χαραγμένες τις λέξεις «Happy Birthday Little ‘Lucifer Box’». Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Ντίκενς λέγεται ότι αποκαλούσε την κόρη του «Lucifer Box» εξαιτίας της φλογερής ιδιοσυγκρασίας της. Το καπάκι του κάτω τμήματος φέρει επίσης μια κυκλική πλάκα με την επιγραφή «Catherine Elizabeth Dickens». Ο Ντίκενς απέκτησε 10 παιδιά, αλλά μόνο οκτώ έφτασαν στην ενηλικίωση. Η Κάθριν, με το παρατσούκλι Κέιτ ή Κέιτι, ήταν η μικρότερη κόρη του συγγραφέα και η αγαπημένη του, σύμφωνα με τα αδέλφια της.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα robbreport, και οι δύο παρτίδες τίθενται προς πώληση μετά τον θάνατο ενός απογόνου του Ντίκενς στην περιοχή του Πόρτσμουθ. Το ρολόι τσέπης αναμένεται να πιάσει από 2.500 έως 5.300 δολάρια (2.000 έως 4.000 λίρες), ενώ το γραφείο αναμένεται να βγει στο σφυρί για 500 έως 750 δολάρια (400 έως 600 λίρες).

 

ρολοι

 

ρολοι

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένα σκαλισμένο οστό 130.000 ετών αποκαλύπτει πώς σκέφτονταν οι Νεάντερταλ (εικόνες)

Ένα οστό από χέρι αρκούδας με δεκαεπτά τομές βρέθηκε την δεκαετία του 1950. Αυτό το αντικείμενο έχει αναφερθεί ως η πρώτη απόδειξη των γνωστικών ικανοτήτων των Νεάντερταλ στην περι...

Σε δημοπρασία το χρυσό ρολόι που φορούσε ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού

Ένα χρυσό ρολόι που φορούσε ο Τζον Τζέικομπ Άστορ IV, μέλος της πλούσιας οικογένειας Άστορ και ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού, θα βγει προς πώληση σε δημοπρασία αναμνηστικών...

Φόρτωση άρθρων...