Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Στους δρόμους οι Τούρκοι, πανηγυρίζουν για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Πλανήτης

Στους δρόμους για να πανηγυρίσουν βγήκαν Τούρκοι πολίτες στην Κωνσταντινούπολη, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, εκατοντάδες ήταν οι Τούρκοι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ και κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.

news
news
news
news

Καταδικάζει τις απώλειες αμάχων η Τουρκία
Πάντως, η τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε έντονα τις απώλειες αμάχων στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με την Άγκυρα να δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης προτού αυτή επεκταθεί σε άλλες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε στενές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, επαναλαμβάνοντας έκκληση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αυτοσυγκράτηση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε, επίσης, τους Τούρκους πολίτες στην περιοχή να παραμένουν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

«Υπογραμμίζουμε πως οι πράξεις βίας και κλιμάκωσης (...) δεν ωφελούν κανέναν. Η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι εν λόγω εξελίξεις δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω και δεν θα τεθούν εκτός ελέγχου στην ευρύτερη περιοχή. Από αυτή την άποψη, συνεχίζουμε τις στενές επαφές μας με τα εμπλεκόμενα μέρη» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...