Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το τροχαίο στη Βουλγαρία: «Ο κόσμος ούρλιαζε, πηδούσε από τα σπασμένα παράθυρα»

Πλανήτης

Οι στιγμές αγωνίας για τους επιβάτες του λεωφορείου με ρουμάνικες πινακίδες, που χτυπήθηκε από τουρκική νταλίκα αποτυπώνονται στις μαρτυρίες. 

Οι τραυματίες είναι δέκα, οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι. Οι επτά Έλληνες πήραν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, μία όμως τραυματίας νοσηλεύεται χωρίς η ζωή της να διατρέχει κίνδυνο. 

Σύμφωνα με τη βουλγαρική τηλεόραση, το τουριστικό λεωφορείο, που κατευθυνόταν προς την Μπιάλα, σε μία στροφή ανάμεσα σε Βόλοβο και Μπόροβο στη Βουλγαρία συγκρούστηκε με μία νταλίκα.

Το γκρουπ των 50 Ελλήνων επιβατών του λεωφορείου έκανε εκδρομή σε Ρουμανία-Βουλγαρία για τις γιορτές. Ωστόσο, ήταν ένα ταξίδι στο οποίο τίποτε δεν πήγε καλά. Και αυτό γιατί είχαν τροχαίο και μία ημέρα νωρίτερα, στη Ρουμανία. 

Το πρώτο λεωφορείο, με Έλληνα οδηγό, τράκαρε σε προπορευόμενο όχημα στη Ρουμανία, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Συνέχισαν με Ρουμάνο οδηγό και μπήκαν στη Βουλγαρία, όπου έγινε το δεύτερο ατύχημα.

Το ατύχημα συνέβη στον δρόμο Μπόροβο-Βόλοβο, στη βόρεια Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. Το τουριστικό λεωφορείο με τους 50 επιβάτες συγκρούστηκε με νταλίκα από την Τουρκία και βγήκε εκτός δρόμου.

«Πηδούσαν από τα παράθυρα»

«Ξαφνικά ακούω ένα ''γκουπ'' και θραύσματα έπεφταν στα μάτια μου. Ο κόσμος ούρλιαζε, ένας πανικός» περιέγραψε η Βιβή Σώρρα, επιβάτις του λεωφορείου, μιλώντας στο Star. «Άλλοι πηδούσαν από τα παράθυρα».

Στο γκρουπ των Ελλήνων εκδρομέων υπήρχε και γιατρός, που έδωσε τις πρώτες βοήθειες. «Για καλή μας τύχη είχε μια κλίση ο δρόμος και μπήκαμε δεξιά σε μια αλάνα και από κάτω υπήρχε ποτάμι».

Ένας ακόμη Έλληνας επιβάτης του τουριστικού λεωφορείου περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησαν σήμερα κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. Ο Παναγιώτης Γράψας, γιατρός στο επάγγελμα, έδωσε τις πρώτες βοήθειες και είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV:

«Δυστυχώς, είχαμε δύο ατυχήματα -ένα μικρό στη Ρουμανία και ένα δεύτερο στη Βουλγαρία. Οι περισσότεροι είμαστε καλά... Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ήταν κεντρικός δρόμος. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε πώς πάνε οι νοσηλευόμενοι, καθώς και να μεταφερθούμε στη Σόφια και από εκεί στην Ελλάδα... Ήταν απίστευτα αγχωτικό, δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, αλλά είμαστε χαρούμενοι που είμαστε καλά».

Τούρκος οδηγός: «Το λεωφορείο πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα»

Οδηγός φορτηγού από την Τουρκία, ο οποίος βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το ατύχημα, έκανε λόγο για οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα από τον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες.

«Το λεωφορείο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και μπροστά μου ήταν δύο-τρία λάστιχα, το λεωφορείο πήγε να με παρασύρει και εμένα. Ο συνάδελφός μου με πήρε τηλέφωνο ότι είχε ατύχημα, ότι συγκρούστηκε με λεωφορείο, και ήρθα στο σημείο. Οι επιβάτες βγήκαν από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου και τους βοήθησα να φύγουν πιο γρήγορα από το λεωφορείο», ανέφερε ο Άκεν, συνάδελφος του οδηγού της νταλίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δείγματα αλκοόλ και των δύο οδηγών ήταν αρνητικά. Η έρευνα για το τροχαίο είναι σε εξέλιξη.

Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα
Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα
Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα
Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα

 

Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα

 

Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...