Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Συμμορίες ανηλίκων: Καθημερινά τα περιστατικά βίας (Video)

Ελλάδα

Διαστάσεις επιδημίας προσλαμβάνουν τα καθημερινά φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων. Σε πολλές γειτονιές, συμμορίες παιδιών τρομοκρατούν συνομηλίκους τους αλλά και τους επιτίθενται, με αγριότητα που σοκάρει, για να τους ληστέψουν ή να τους εκφοβίσουν.

«Διάφορα, μαχαιριές, απειλές, ας πούμε ‘θα σε σκοτώσουμε’, ‘θα σε κάνουμε’. Τα παιδιά φοβούνται, δε μιλάνε. Φτάνουν στο να κλέβουν μεγαλύτερους, μικρότερους αναλόγως δηλαδή».

Κλοπές, επιθέσεις με μαχαίρια, άγριο bullying ακόμα και βιασμοί. Πρωταγωνιστές, ανήλικοι. Τα κρούσματα τείνουν πλέον να είναι καθημερινά.

«Μπορεί να περιμένουν μετά το σχολείο και να τους κλέβουν, να τους την έχουν στήσει απέξω από το σχολείο».

Ακόμα και μέσα στα σχολεία, μικροί μαθητές νιώθουν ανασφάλεια και φόβο. Η λεκτική αλλά και η σωματική βία δε λείπει από μια συνηθισμένη μέρα.

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που παίρνουν και κοπέλες και βιάζουν. Μπορεί να είναι και δύο άτομα μαζί. Πολλές φορές κουβαλάω και κάτι μαζί μου το βράδυ»

Ανήλικοι και… επικίνδυνοι

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2022, καταγράφηκαν 891 παραβάσεις ανηλίκων για οπλοκατοχή, ενδοοικογενειακή βία και ναρκωτικά, 461 για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, 56 για πρόκληση σωματικών βλαβών, 17 για ασελγείς πράξεις και βιασμούς.

«Γενικά έχω δει ακραία περιστατικά βίας. Ξέρω σίγουρα άτομα που έχουν όπλο επάνω τους»

Η εγκληματικότητα στους νέους καλπάζει και τα βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους συνεχώς αυξάνονται. Από το 2020 μέχρι την επόμενη χρονιά, οι παραβάσεις ανηλίκων αυξήθηκαν κατά 14,7%, ενώ από το 2021 μέχρι το 2022 η αύξηση των περιστατικών έφτασε σχεδόν στο 14%.

Και φέτος, από την αρχή του χρόνου, είναι ήδη πολλοί οι μαθητές που έχουν πέσει θύματα συμμοριών ανηλίκων που τους επιτίθενται με μαχαίρι για να τους αρπάξουν ακόμα και ένα κινητό.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία – Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας

Οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με πλοία της ακτοπλοΐας έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αφορμή τη συζήτηση πο...

Φόρτωση άρθρων...