Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Συναγερμός στην Ευρώπη: Ρώσοι χάκερ απειλούν με μπλακ άουτ

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στην Ευρώπη οι απειλές Ρώσων χάκερ για μπλακ άουτ. Η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας, Κλαούντια Τάνερ, επαναφέρει το σενάριο μαζικών μπλακάουτ στην Ευρώπη. 

Η Αυστριακή υπουργός Άμυνας προτρέπει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προετοιμαστούν καταλλήλως για ένα τέτοιο σενάριο. 

Η απειλή των μπλακ άουτ προκύπτει από τις κυβερνοεπιθέσεις που κάνουν Ρώσοι χάκερ σε δίκτυα τροφοδοσίας ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας υπογράμμισε ότι το ορθό ερώτημα δεν είναι «εάν θα γίνουν μπλακάουτ, αλλά πότε θα γίνουν». 

«Για τον Πούτιν οι κυβερνοεπιθέσεις από χάκερ στα δίκτυα τροφοδοσίας αποτελούν μέρος του υβριδικού πολέμου. Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι αυτά είναι μόνο θεωρίες. Πρέπει να προετοιμαστούμε στην Αυστρία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για μπλακάουτ», αναφέρει η Κλαούντια Τάνερ χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση της Σουηδίας κάλεσε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για πιθανές διακοπές ρεύματος αυτό τον χειμώνα, εν μέσω διακοπών στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, του κρύου καιρού και της έλλειψης ενέργειας στην Ευρώπη μετά τη μείωση της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου.

Οι τιμές της σκανδιναβικής ενέργειας αυξήθηκαν φέτος εν μέσω φόβων ότι οι περικοπές στις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα οδηγήσουν σε ελλείψεις και η σουηδική κυβέρνηση νωρίτερα αυτό το μήνα προέτρεψε τους πολίτες να χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Η Γαλλία προετοιμάζεται για ενδεχόμενα μπλακ άουτ ενόψει τον εορτών, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας αυξάνει τη ζήτηση. Ταυτόχρονα, ο πυρηνικός όμιλος EDF που ελέγχεται από το κράτος, αγωνίζεται να φέρει περισσότερη παραγωγή στη γραμμή.

Πώς αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις κυβερνοαπειλές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει δράση σε διάφορα μέτωπα για να προωθήσει την κυβερνοανθεκτικότητα, να καταπολεμήσει το κυβερνοέγκλημα και να ενισχύσει τη διπλωματία και την άμυνα στον κυβερνοχώρο.

Η ενωσιακή συνεργασία στον τομέα της κυβερνοάμυνας αναπτύσσεται μέσω των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), σε συντονισμό με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια και την Europol

Ο ΕΟΑ βοηθά τα κράτη μέλη να αποκτήσουν στρατιωτικό προσωπικό ειδικευμένο στον τομέα της κυβερνοάμυνας και εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα προδραστικής και μεταδραστικής κυβερνοαμυντικής τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...