Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Το Brexit "τρομάζει" τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία

Πλανήτης

Μία λάθος συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, προειδοποίησε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Βρετανίας, της Jaguar Land Rover (JLR), λέγοντας ότι δεν έχει ιδέα εάν τα εργοστάσιά του θα είναι σε θέση να λειτουργούν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου του επόμενου χρόνου.

Ο Ραλφ Σπεθ δήλωσε σε συνέδριο στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας ότι η JLR έχασε χίλιες θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της πολιτικής του ντίζελ και ότι «αυτοί οι αριθμοί θα μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες εάν δεν πετύχουμε τη σωστή συμφωνία για το Brexit».

«Το Brexit αναμένεται να λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου του επόμενου έτους. Επί του παρόντος δεν γνωρίζω καν εάν οι μεταποιητικές μας εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να λειτουργούν στις 30 (Μαρτίου)», δήλωσε ο Ραλφ Σπεθ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καζακστάν: Kάθειρξη 24 ετών σε πρώην υπουργό για τον βασανισμό και τον φόνο της συζύγου του

Πρώην υπουργός Οικονομικών του Καζακστάν καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε κάθειρξη 24 ετών για τη δολοφονία της συζύγου του, έπειτα από μια δίκη που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο...

Η υπουργός Εξωτερικών αδειάζει την Πρόεδρο Σιλιάνοφσκα: «Σεβόμαστε απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σφοδρές αναταράξεις ακόμα και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας έχει προκαλέσει η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία την Κυριακή ορκίστηκε στο ό...

Φόρτωση άρθρων...