Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Τo Ισραήλ αποσύρει όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία

Πλανήτης

Το Ισραήλ αποσύρει όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία. Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένης της πρέσβειρας Irit Lillian, λίγες ημέρες μετά την αύξηση της ταξιδιωτικής του οδηγίας στο υψηλότερο επίπεδο, δήλωσαν στο «Middle East Eye» πηγές με γνώση του θέματος.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) του Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση κατά των ταξιδιών στην Τουρκία την Τρίτη, επικαλούμενο φόβους ότι ισραηλινοί ταξιδιώτες μπορεί να αποτελέσουν στόχο.

Γιατί απομακρύνει το Ισραήλ τους διπλωμάτες από Τουρκία

Προέτρεψε όλους τους ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να φύγουν το συντομότερο δυνατό, αφού αύξησε την ταξιδιωτική του σύσταση στο υψηλότερο επίπεδο, το τέσσερα.

Τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν στο «MEE» ότι οι διπλωμάτες απομακρύνθηκαν την Πέμπτη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και όχι λόγω διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.

Μία πηγή ανέφερε ότι η ισραηλινή συμβουλή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν διαφοροποιούσε τους διπλωμάτες από τους απλούς Ισραηλινούς πολίτες και είχε καλέσει όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Φόρτωση άρθρων...