Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

State Department: Οι Αμερικανοί να είναι προσεκτικοί σε κάθε χώρα

Πλανήτης

Σε συστάσεις στους Αμερικανούς πολίτες προχώρησε το State Deparment. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνιστά σε όλους τους Αμερικανούς να είναι προσεκτικοί με κάθε περιστατικό έντασης και βίας που μπορεί να τους αφορά. 

Οι συστάσεις έρχονται έπειτα το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ. Η οδηγία αφορά όλες τις χώρες του κόσμου.

«Λόγω της αυξημένης έντασης σε διάφορα σημεία σε όλο τον κόσμο και της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», επισημαίνει το State Department.

Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί στα σημεία όπου συγκεντρώνονται τουρίστες και καλούνται να παρακολουθούν τις ενημερώσεις των αμερικανικών αρχών στα κοινωνικά δίκτυα.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει για κάθε χώρα του κόσμου χωριστές οδηγίες ενώ τις κατατάσσει σε τέσσερα επίπεδα. Η Ελλάδα είναι στο επίπεδο 1, το χαμηλότερο, γεγονός που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί καλούνται να τηρούν τα συνήθη μέτρα προστασίας («normal precautions»).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...