Παρασκευή
31 Μαΐου 2024

Προκλητικός Τσελίκ: «Μονομερής ενέργεια της Ελλάδας η εξαγγελία για θαλάσσια πάρκα, μην εγκαταλείπετε τη διπλωματία»

Πολιτική

Την αντίδραση του εκπροσώπου του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, Ομερ Τσελικ, προκάλεσε η εξαγγελία της ίδρυσης των δυο θαλασσινών πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην 9η διεθνή διάσκεψη «Our Ocean Conference».

Ο Τούρκος αξιωματούχος εξαπέλυσε απειλές εναντίον της χώρας μας προειδοποιώντας ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει καμια κίνηση για την ίδρυση των θαλάσσιων πάρκων».

Ο Τσελικ τόνισε ότι η εξαγγελία των θαλάσσιων πάρκων αποτελεί μια εξέλιξη που από τη μια «υπονομεύει αυτή τη διαδικασία ομαλοποίησης και συγχρόνως εκμεταλλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία μέσω μιας μονομερούς ενέργειας». Απευθυνόμενος στην Ελλάδα, την κάλεσε να «μην εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας» και να «μην γίνουν κινήσεις που θα πλήξουν την εξομάλυνση».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ κάνοντας αναφορά στις «συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή» και τις προσπάθειες του Ερντογάν «για μείωση των εντάσεων και των προβλημάτων σε ολόκληρη την περιοχή» κάλεσε την Ελλάδα να συμβάλει ώστε αυτό το κλίμα να υπάρξει και το Αιγαίο «αποφεύγοντας να εκμεταλλευθεί» το θέμα του περιβάλλοντος .

Η Τουρκία δείχνει να επιμένει στο θέμα της άσκησης του δικαιώματος της χώρας μας για την περιβαλλοντική προστασία σε νησιά και νησίδες του Αιγαίου επικαλούμενη τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα και της συνάντησής του με τον Ερντογάν στα μέσα Μαΐου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση - Δεν υπάρχουν πια λεφτόδεντρα, δεν θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές της χρεοκοπίας (Video&Photos)

Σε Αίγιο και Πάτρα βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης από το Αίγιο έστειλε μήνυμα συμμετοχής στις Ευρωεκλογέ...

Φόρτωση άρθρων...