Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Τζεφ Μπέζος ενόψει Black Friday : "Μην αγοράζετε τηλεοράσεις, ψυγεία, αυτοκίνητα -Κρατήστε τα λεφτά σας"

Πλανήτης

Μια δήλωση που εξέπληξε τους περισσότερους έκανε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ενόψει της Black Friday που είναι την επόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Ο Τζεφ Μπέζος που έχει περιουσία ύψους 118.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων είχε μερικές συμβουλές για τα έξοδα του κόσμου. Οι περισσότερες χώρες του δυτικού κυρίως κόσμου, προετοιμάζονται για την περίοδο αυτή των αγορών - εν μέσω πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως.

«Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια μεγάλη τηλεόραση, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί στο μέλλον. Το ίδιο πράγμα θα σας πω και για ένα ψυγείο, ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε άλλο. Απλά αφαιρέστε το ρίσκο από το τραπέζι», ανέφερε ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Τζεφ Μπέζος έκανε τα παραπάνω σε συνέντευξη στο CNN, την ίδια συνέντευξη στην οποία δεσμεύτηκε να χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

«Αν δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε σε ύφεση πολύ σύντομα», είπε ο δικσεκατομμυριούχος στη συνέντευξη, συνεχίζοντας ένα προειδοποιητικό tweet του περασμένου μήνα, σύμφωνα με το οποίο «οι πιθανότητες σε αυτή την οικονομία σας λένε να τα μαζέψετε όλα».

Η Amazon συνέχισε να επιβεβαιώνει ότι απολύει μέρος του προσωπικού της στον τομέα των συσκευών και των υπηρεσιών της -συμμετέχοντας σε έναν αυξανόμενο κατάλογο τεχνολογικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής εταιρείας του Facebook Meta META, -1,57%- που καταργούν μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας. Οι περικοπές θέσεων εργασίας της Amazon θα μπορούσαν να είναι περίπου 10.000, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η συμβουλή του προκάλεσε μερικά γέλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επικριτές λένε ότι ο Μπέζος μιλάει εκ του ασφαλούς λόγω της τεράστιας περιουσίας του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απήγγειλε η Γερμανία σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή ...

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί - Έρευνα κατά της συζύγου του για διαφθορά

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία είναι πιθανό να οδηγήσει σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τετάρτη με ε...

Φόρτωση άρθρων...