Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Μήνυμα Μπάιντεν στους Αμερικανούς να αποχωρήσουν από την Ουκρανία άμεσα

Πλανήτης

«Τα πράγματα ενδέχεται να ξεφύγουν στην περιοχή», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κάλεσε εκ νέου τους Αμερικανούς που παραμένουν στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα.

Με δεδομένες τις αυξανόμενες απειλές για στρατιωτική δράση από την πλευρά της Ρωσίας, ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι δεν σκοπεύει να στείλει αμερικανικό στρατό για να διασώσει τυχόν εγκλωβισμένους Αμερικανούς. «Οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν τώρα», δήλωσε εμφατικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στο NBC News.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου. Είναι δύσκολη η κατάσταση και τα πάντα μπορεί να ξεφύγουν πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει επεξεργασία σεναρίου διάσωσης Αμερικανών που θα χρειαστεί να αποχωρήσουν εσπευσμένα σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν είπε: «Δεν υπάρχει. Θα πρόκειται για Παγκόσμιο Πόλεμο εάν αρχίσουν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι να βάλλουν ο ένας εναντίον του άλλου. Βρισκόμαστε σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο, από αυτόν που βρισκόμασταν».

Διπλωματικός πυρετός

Δυτικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των Τζο Μπάιντεν, Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς, συνομίλησαν τηλεφωνικά (στις 18:00 ώρα Ελλάδας) για την ουκρανική κρίση, ενώ οι εντάσεις με τη Ρωσία βρίσκονται στα ύψη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Στη συνομιλία εκτιμάτο ότι θα λάβουν μέρος επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Πολωνός ηγέτης Αντρέι Ντούντα, τόνισαν πηγές της γερμανικής καγκελαρίας και της γαλλικής προεδρίας. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνέντευξη Ερντογάν: «Αγαπάμε το περιβάλλον, αλλά δεν θα δεχθούμε de facto καταστάσεις στο Αιγαίο»

Ο Ταγίπ Ερντογάν, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», κάνει λόγο για πολύ καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας πάντως ότι και να υπάρχουν διαφορές σε θέματα κ...

Ρωσία: Ο Πούτιν έδιωξε τον Σοϊγκού από το υπουργείο Άμυνας – Ποιος είναι ο διάδοχος του

Σε ανασχηματισμό έκπληξη προχώρησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες μέρες έπειτα από την ορκωμοσία του για πέμπτη θητεία στο Κρεμλίνο. Ο Σεργκέι Σοϊγκού, στενός συ...

Σαν σήμερα - 12 Μαΐου

Γεγονότα 1551: Ιδρύεται το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αμερικής, το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Αγίου Μάρκου στην Λίμα του Περού 1743: Η Μαρία Τερέζα της Αυστρίας στέφεται βασίλι...

Φόρτωση άρθρων...