Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

«Πανικός» στη Βρετανία: Οι Χούθι… απειλούν τις προμήθειες τσαγιού

Πλανήτης

Οι Βρετανοί είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη συγκεκριμένων ειδών τσαγιού, εξέλιξη η οποία έχει σκορπίσει πανικό στους πολίτες της χώρας, καθώς είναι γνωστό πως πρόκειται για το αγαπημένο τους ρόφημα.

Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός πως τα σούπερ μάρκετ προειδοποιούν για τον κίνδυνο στον εφοδιασμό τους από τις διακοπές στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, βρετανική κοινοπραξία λιανικής πώλησης υπογράμμισε ότι έχει διαπιστώσει «προσωρινή διακοπή» σε ορισμένες σειρές μαύρου τσαγιού και μια πηγή του κλάδου είπε στο Reuters, ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στις σειρές αρωματικών προϊόντων.

Προειδοποιήσεις των σούπερ μάρκετ

Και μπορεί τις προηγούμενες μέρες, δύο μεγάλοι όμιλοι σούπερ μάρκετ της χώρας να παρουσίασαν πληθώρα προσφορών στους ιστότοπούς τους, εν τούτοις οι εταιρείες προειδοποίησαν ότι η διάρκεια των διακοπών στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα θα καθορίσει το μέλλον των προϊόντων στα ράφια.

Αυτή η προειδοποίηση είναι η πρώτη για ένα είδος τροφίμου, παγκοσμίως. Προηγήθηκαν προειδοποιήσεις από τους λιανοπωλητές ρούχων μετά την επίθεση των Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, επιβραδύνοντας έτσι το εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Πρόταση των Χούθι στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν: Ελάτε στη Σαναά να σπουδάσετε

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας, ανακοίν...

Φόρτωση άρθρων...