Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

WSJ: Το Ισραήλ έχει αρχίσει να διοχετεύει θαλασσινό νερό στα τούνελ της Χαμάς

Πλανήτης

Να διοχετεύουν με θαλασσινό νερό τα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα έχουν αρχίσει οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε η «The Wall Street Journal» επικαλούμενη αξιωματούχους στις ΗΠΑ με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, το Ισραήλ εξακολουθεί να αξιολογεί κατά πόσο η χρήση θαλασσινού νερού στις υπόγειες διόδους που έχουν μήκος περίπου 300 μίλια, μπορούν να είναι αποτελεσματική. 

Το νερό που χρησιμοποιείται, προέρχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν επτά αντλίες.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες και είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι Ισραηλινοί προσπαθούν να καταστρέψουν τα τούνελ. 
Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αυτοί οι υπόγειοι διάδρομοι έχουν αξιολογηθεί ως υψίστης σημασίας για τη Χαμάς και τις επιχειρήσεις της.

WSJ: Το Ισραήλ έχει αρχίσει να διοχετεύει θαλασσινό νερό στα τούνελ της Χαμάς

Ορισμένα στελέχη της Κυβέρνησης Μπάιντεν έχουν πει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή των σηράγγων, όπου πιστεύεται ότι η Χαμάς κρύβει τους ομήρους που κρατά, αλλά επίσης και πυρομαχικά και τους μαχητές της. 

Άλλοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι το θαλασσινό νερό θα θέσει σε κίνδυνο τον ανεφοδιασμό της Γάζας με πόσιμο νερό, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής για το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

ΗΠΑ: 20χρονος έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομούς σκοτώνοντας 18.000 - Κινδυνεύει με πρόστιμο 14 εκατ. δολαρίων

Ένας 20χρονος από τις ΗΠΑ κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο-μαμούθ που ενδέχεται να φτάσει έως και τα 14 εκατομμύρια δολάρια καθώς συνελήφθη γιατί έριξε χλωρίνη σε δεξαμενή με σολομο...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...