Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Χαμάς: Ανακοίνωση των ΗΠΑ για τον θάνατο υψηλόβαθμου αξιωματικού της οργάνωσης

Πλανήτης

Σημαντική ανακοίνωση υπήρξε από τον Λευκό Οίκο για τον θάνατο ενός από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Χαμάς, από ισραηλινά πυρά, στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τζακ Σάλιβαν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Μαρουάν Ίσα έπεσε νεκρός μετά από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού σε αεροπορική επιδρομή κατά υπόγειου κρησφύγετου στην κεντρική Γάζα.

Ο Ίσα βρισκόταν στις πρώτες θέσεις του καταλόγου του Ισραήλ με τους πλέον καταζητούμενους Παλαιστίνιους. Στον κατάλογο βρίσκονται ακόμα ο Μοχάμεντ Ντέιφ, επικεφαλής του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του αλ Άκσα, και ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα Γιαχία Σινουάρ που πιστεύεται ότι ήταν οι εγκέφαλοι της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.

Ο Μαρουάν Ισα, 58 ή 59 ετών, ήταν ο υπαρχηγός και δεξί χέρι του Ντέιφ και τρίτος στην ιεραρχία της Χαμάς. Είναι το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της ηγεσίας της Χαμάς που σκοτώνεται στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, με τη Χαμάς να μην έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί έπειτα από πτώση λεωφορείου σε ποταμό στην Αγία Πετρούπολη

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου στον ποταμό Μόικα της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το δυστύχημα σημει...

Φόρτωση άρθρων...