Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Χαμάς: Το δαιδαλώδες δίκτυο τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας (Video)

Πλανήτης

To δαιδαλώδες δίκτυο τούνελ χρησιμοποιούν στη Λωρίδα της Γάζας ένοπλοι της Χαμάς. Σε εικόνα από το τουρκικό TRT φαίνεται ένας άνδρας να σκάβει τα τούνελ της Γάζας. Στη συνέχεια σε άλλη εικόνα φαίνονται να μπαίνουν από μία τρύπα στην επιφάνεια της γης. Κατεβάζουν καρέκλες, ακόμα και ζώα.

Στις 30 Οκτωβρίου 2017 το Ισραήλ θα ανατινάξει ένα τέτοιο τούνελ, το τουρκικό δίκτυο θα παρουσιάσει αυτές τις εικόνες με τους 8 νεκρούς οι 2 μέλη της Χαμάς.
Σε άλλο βίντεο, που δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του, φαίνονται ένοπλοι της Χαμάς να χρησιμοποιούν το τούνελ.

Πριν από εννιά χρόνια το BBC θα μπει στις σήραγγες που η Χαμάς χρησιμοποιεί για να χτυπήσει το Ισραήλ. H δημοσιογράφος κατεβαίνει μέσα στον χωμάτινο κρατήρα, πολλά μέτρα από την επιφάνεια της γης, για να φτάσει στην τσιμεντένια είσοδο του τούνελ. Η κατασκευή προφυλάσσει την Χαμάς από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η Αίγυπτος εντόπισε γιγάντια σήραγγα

Είναι για την άμυνά μας, θα πει στέλεχος της Χαμάς.  Προσεύχονται πριν μία επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Ο επικεφαλής τους λέει να μην φοβούνται. Η επίσκεψη του δημοσιογράφου θα γίνει με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Του δένουν τα μάτια.

Τα τούνελ, ένα δίκτυο παράλληλων σηράγγων που ξεκινάει από την Λωρίδα της Γάζας, περνάει υπόγεια τα σύνορα, την πράσινη γραμμή του χάρτη και φτάνει στο Ισραήλ.

Τα τούνελ που έχουν εντοπίσει οι Ισραηλινοί έχουν βάθος ως 20 μέτρα, ύψος 1.7 μέτρα και πλάτος 1.8μέτρα. Υπάρχουν όμως και τούνελ που εντόπισε η Αίγυπτος το 2018.

Χαμάς: Το δαιδαλώδες δίκτυο τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας

Το καμουφλάζ των καταπακτών

Τα χτυπήματα γίνονται από καταπακτές, σαν αυτή που έδειξαν σε δημοσιογράφο του BBC. Στο γραφικό του «News Direct» φαίνεται πως λειτουργεί το σύστημα των τούνελ, με είσοδο μέσα στα Παλαιστινιακά εδάφη, τρόφιμα και εφόδια μέσα στα τούνελ και σήραγγές που περνάνε κάτω από τα σύνορα και τον φράχτη που έχει ορθώσει το Ισραήλ.

Tα στελέχη της Χαμάς θα χτυπήσουν και θα φύγουν. Για να το καταφέρουν, εκπαιδεύονται αδιάκοπα, όπως φαίνεται και στα βίντεο, όπου εκπαιδεύτηκαν για να σπάσουν τον φράκτη και να μπουν στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας: «Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξοπλίζουν πυραύλους Kh-101 με δεύτερη κεφαλή»

Σε μία αποκάλυψη για τη Ρωσία προχώρησαν οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να τοποθ...

Έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις συνέπειες της ισραηλινής εισβολής στη Ράφα ζητούν 66 ευρωβουλευτές

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την επείγουσα σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν οι συνέπειες της ισραηλινής εισβολής...

Μπάιντεν: Αναστολή παράδοσης όπλων στο Ισραήλ αν εξαπολύσει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι ο πιο στενός σύμμαχος του Ισραήλ. Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας η Ουάσιγκτον επαναλαμβάνει ότι η στήριξή της προς το Τελ Αβίβ...

Φόρτωση άρθρων...