Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Χούθι: Εκτόξευσαν τρεις πυραύλους σε πλοίο με σημαία ΗΠΑ στη Ερυθρά Θάλασσα

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναχαίτισε πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δυνάμεις των Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν τρεις βαλλιστικούς πυραύλους προς το φορτηγό πλοίο M/V Maersk Detroit, υπό σημαία ΗΠΑ, καθώς αυτό διέσχιζε τον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με το αμερικανικό ναυτικό.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές στο πλοίο, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του. Λίγο νωρίτερα η Maersk ανακοίνωσε ότι δύο υπό αμερικανική σημαία πλοία του, τα οποία διέρχονταν μέσω του στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ με κατεύθυνση βόρεια, και συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, έκαναν αναστροφή όταν είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση.

«Κατά τη διαδρομή, και τα δύο πλοία ανέφεραν ότι είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση και η συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αναχαίτισε επίσης πολλά βλήματα», ανέφερε η Maersk σε ανακοίνωσή της.

Κανένα μέλος των πληρωμάτων δεν τραυματίστηκε και τα πλοία επέστρεψαν στον Κόλπο του Άντεν, συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Και τα δύο πλοία διαχειρίζεται η αμερικανική θυγατρική της Maersk. Αυτά μεταφέρουν φορτία για το υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Εξωτερικών, την USAID και άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...