Σε νέο του μήνυμα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε τη Ρωσία πως έχει εξαπολύσει περισσότερες από 8.000 αεροπορικές επιδρομές και έχει εκτοξεύσει 4.500 πυραύλους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι οι επιθέσεις του Πούτιν σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής δεν θα σπάσουν το ουκρανικό ηθικό: «Ο βομβαρδισμός δεν θα μας σπάσει – το να ακούμε τον ύμνο του εχθρού στη γη μας είναι πιο τρομακτικό από τους πυραύλους του εχθρού στον ουρανό μας. Δεν φοβόμαστε το σκοτάδι», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πάντως, συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία με τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και δέκα να έχουν τραυματιστεί στην τελευταία επίθεση που πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Κουλέμπα: «Σταματήστε να στέλνετε όπλα στην Ρωσία»

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε ότι έλαβε σήμερα ένα τηλεφώνημα από τον Ιρανό ομόλογό του, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, και ότι ζήτησε από την Τεχεράνη να σταματήσει να στέλνει όπλα στη Ρωσία.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της κατηγορούν το Ιράν ότι στέλνει drones «καμικάζι» στη Ρωσία, τα οποία στη συνέχεια οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν σε επιδρομές εναντίον ουκρανικών υποδομών. Το Ιράν αρνείται την κατηγορία.

«Ζήτησα το Ιράν να σταματήσει αμέσως τη ροή όπλων προς τη Ρωσία που χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία αμάχων και την καταστροφή ζωτικής σημασίας υποδομών στην Ουκρανία», ανέφερε σε tweet του ο Ντμίτρο Κουλέμπα.