Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Φουλ επίθεση στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ

Σκληραίνει το μέτωπο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με την κυβέρνηση της ΝΔ, και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά στην πορεία προς τις εκλογές. Ειδικά η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, δε, έδωσε κι άλλες αφορμές. Από τη μία η αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού περί «σοσιαλ-Καμμένου του ΣΥΡΙΖΑ» που έκανε έξω φρενών τον Νίκο Ανδρουλάκη, από την άλλη η ανακοίνωση του FOODPASS,  βγήκαν τα μαχαίρια στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Η σκληρότητα με την οποία μίλησε για τον πρωθυπουργό λίγο αργότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται. Κάνοντας λόγο για έναν ‘πρίγκιπα’ σε αποδρομή, τον περιέγραψε ως τον πρωθυπουργό των υποκλοπών, των απευθείας αναθέσεων και των εκθετικά αυξανόμενων κοινωνικών ανισοτήτων, που είχε το πολιτικό θράσος να συσχετίσει το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη με τον Πάνο Καμμένο. «Μάλλον θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι είναι παιδιά της ίδιας πολιτικής μήτρας και συνυπήρξαν για πάρα πολλά χρόνια στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτη όσο και αν δεν αρέσει στον κ.Μητσοτάκη και στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που τον κατηγόρησε ότι υπηρετεί με ευλάβεια εις βάρος του λαού. 

Όσο για το περίφημο FOOD PASS, στην Χαριλάου Τρικούπη το περιγράφουν ως ένα προεκλογικό επίδομα που δεν αντισταθμίζει σε καμία περίπτωση τη ‘διπλή αφαίμαξη’ των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των αυξημένων εσόδων από φόρους κατανάλωσης.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θυμίζουν ότι οι τιμές στα είδη διατροφής βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 13 ετών και ξεπερνούν κατά πολύ τον γενικό πληθωρισμό και επικαλούνται την ΕΛΣΤΑΤ, για να υποστηρίξουν ότι οι τιμές στα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά 15%,  και σε συγκεκριμένα προϊόντα έως και κατά 25,3%.

Έτσι, καταγγέλλουν εμπαιγμό εκ μέρους του πρωθυπουργού όταν μιλούσε για 10% πληθωρισμό και 10% επιστροφή.  «Το foodpass απορροφώντας ένα μικρό μόνο μέρος του πληθωρισμού λειτουργεί σαν ασπιρίνη και καταδεικνύει την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου, πλην όμως τρύπιου, καλαθιού του νοικοκυριού», λένε στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καλώντας τον πρωθυπουργό αντί να εμφανίζεται σαν …θαυματοποιός που πολλαπλασιάζει "τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθύες" για να καλύψει τις ανάγκες μιας ολόκληρης κοινωνίας, να υιοθετήσει τις προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Για «διαρθρωτικά μέτρα και ρύθμιση της αγοράς με ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου», μίλησε από την πλευρά του, σε μία προσπάθεια να προσδιορίσει το δέον γενέσθαι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος. Ο ίδιος υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την ανάγκη της ‘φορολογικής δικαιοσύνης’, εξηγώντας ότι θα πρέπει να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ειδικά ο ΦΠΑ, κάτι που η Χαριλάου Τρικούπη προτείνει εδώ και μήνες. Ειδικά αυτή τη στιγμή, εξάλλου, έχουμε περισσότερους έμμεσους φόρους από ότι άμεσους, ενώ το 2023 όλα δείχνουν ότι αυτοί θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. 

Πέραν όμως του ότι, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι αυτή η συνταγή του FOODPASS ‘δε βγαίνει’, όπως άλλωστε και εκείνη του καλαθιού του νοικοκυριού, πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα στην κριτική τους προς την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι στον απόηχο της υπερψήφισης του προϋπολογισμού, κορυφαία στελέχη του κόμματος, καταλογίζουν στη ΝΔ ότι αντιγράφει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και δεν επενδύει στο κοινωνικό κράτος. «Δεν είναι αυτό κάτι για το οποίο μπορούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρουν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αποδείχθηκαν πολύ συνεπείς σε αυτό το μοντέλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος. Και αυτό είναι μόνο η αρχή…
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...