Σαββάτο
01 Απριλίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει πολιτικά και στοχεύει στην ανατροπή των συσχετισμών

Αποφασισμένοι να μην ετεροκαθορίζονται και πάντως να μην εγκλωβίζονται σε μία κίβδηλη ανάγκη απάντησης σε παρελκυστικά ερωτήματα για τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες, είναι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που παραμένουν πιστοί στον διμέτωπο αγώνα που έχουν κηρύξει κατά της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. 

Μιλούν δε, συνεχώς, προγραμματικά, προτάσσοντας τις θέσεις τους και αποφεύγοντας να μπαίνουν στην τοξική συζήτηση που καταλογίζουν στα δύο μεγάλα κόμματα ότι έχουν επιλέξει, ακριβώς για να πολώσουν το κλίμα ενόψει εκλογών, κάτι που πάντως αναμένουν να ενταθεί ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζουμε στις εθνικές κάλπες.

«Εμείς επιμένουμε πολιτικά και καταθέτουμε το πρόγραμμα και το ανανεωμένο πολιτικά και αξιακά προσωπικό μας, προτείνοντας στους πολίτες μία εναλλακτική, πραγματικά προοδευτική λύση, απέναντι σε δύο μοντέλα διακυβέρνησης τα οποία απέτυχαν», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος (ΟΝΕ), ζητώντας ακριβώς σε αυτή τη βάση να αξιολογηθούν κιόλας.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραμένει η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Εξού και ζητούν ισχυρή εντολή από τους πολίτες, αφού αυτό θα τους έδινε τη δυνατότητα την επομένη κιόλας των εκλογών, όταν θα κληθούν να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με άλλες πολιτικές δυνάμεις, να θέσουν σειρά όρων ενόψει οποιουδήποτε ενδεχομένου συνεργασίας, αν όχι και να προτείνουν πρόσωπα, στον βαθμό που τους επιτρέπεται από το ποσοστό που έχουν λάβει. 

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει και όχι για να λειτουργήσει ως ‘υποστύλωμα’ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, είτε αυτή είναι Κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα, η Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να γίνει συμπλήρωμα ή δεκανίκι κανενός και πως είναι εδώ, ξανά ως ένα μεγάλο κόμμα, ένα κυβερνητικό κόμμα και όχι ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Διεκδικεί, μάλιστα, να αλλάξει τις δημόσιες πολιτικές και να το κάνει αυτό στη βάση του δικού της, σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένουν να θέτουν το θέμα των προσώπων, που πάντως έχει μοιραία περάσει σε δεύτερη μοίρα. «Τα πρόσωπα δεν είναι φετίχ, έχουν πολιτική ουσία», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, θυμίζοντας πάντως με νόημα ότι οι πολίτες ψηφίζουν για Βουλή και η Βουλή ψηφίζει για την κυβέρνηση. «Εμείς δεν μπαίνουμε στη φαντασίωση του κυβερνήτη όπως έχει ο κ. Μητσοτάκης», είπε, τονίζοντας ότι δεν δίνουν συνταγές προσωπικής επιβίωσης, αντίθετα συμμερίζονται την αγωνία όλων των πολιτών για τα πραγματικά προβλήματα.

Εκτιμώντας, τέλος, ότι οι πολίτες ουδόλως ενδιαφέρονται για το αν ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή αν ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει πρωθυπουργός, αντίθετα αυτό που απαιτούν είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις εν είδει λύσεων στα πραγματικά τους προβλήματα, καταλήγουν ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει διακριτή θέση και αυτόνομη άποψη σε όλα τα κορυφαία ζητήματα του τόπου μας και αυτό το αποδεικνύει σταθερά, με κάθε ευκαιρία. Αναδεικνύουν, εξάλλου, τις αξιακές και πολιτικές διαφορές τους σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσες εκλογές αντέχει… ο Μητσοτάκης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως τις Εκλογές της 21ης Μαΐου, για όλους τους λόγους του κόσμου, ούτε μπορεί ούτε θέλει να συζητήσει οτιδήποτε πλην της πρωτιάς και του σχηματισμού «προοδευτικής κυβέρνηση...

Νέα Δημοκρατία: Η κρίσιμη πρώτη κάλπη

Όλα για όλα πρέπει να τα δώσει η κυβερνητική παράταξη στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, για να βάλει με το αποτέλεσμα τις καλύτερες δυνατές βάσεις για να πετύχει σε δε...

Φόρτωση άρθρων...