Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Η ονοματολογία τώρα, περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία

Σκληρή απάντηση σε όσους απαιτούν ονόματα εδώ και τώρα από τον Νίκο Ανδρουλάκη, στον απόηχο συνέντευξής του με την οποία επανέλαβε το δόγμα του «ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης» για τη θέση του πρωθυπουργού σε τυχόν συγκυβέρνηση μετά από τις εκλογές της απλής αναλογικής, δίνουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό διότι εκτιμούν ότι μία τέτοια συζήτηση πριν ακόμα προκηρυχθούν οι εκλογές είναι αν μη τι άλλο πρώιμη, αν όχι προσβλητική απέναντι στο σώμα των πολιτών που δεν έχουν μιλήσει ακόμα δια της ψήφου τους για την κυβέρνηση που εκείνοι επιθυμούν να σχηματιστεί την επαύριο των εθνικών εκλογών.

Στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν εδώ και καιρό ότι σε επίπεδο κυβερνητικής νοοτροπίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην ίδια όχθη, αυτή της καταπάτησης των θεσμών και του κράτους των κολλητών, ακριβώς απέναντι από την όχθη στην οποία βρίσκεται μόνο του το ΠΑΣΟΚ, εν είδει θεματοφύλακα των θεσμών και της υγιούς λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας χθες από τη Σπάρτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «από τη μία είναι ο λόγος της προόδου, της αλήθειας, της κοινής λογικής, της αξιοπρέπειας, του δημοσίου συμφέροντος και από την άλλη είναι δύο συστήματα εξουσίας, που είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα και να πουν τα πάντα μόνο για την καρέκλα». Έστειλε δε, το δικό του μήνυμα ενόψει εκλογών, δηλώνοντας καταχειροκροτούμενος από το βήμα «ως εδώ, λοιπόν, με το σύστημα εξουσίας του κ.Τσίπρα και το σύστημα εξουσίας του κ.Μητσοτάκη» και περιγράφοντας ως χρέος της Δημοκρατικής Παράταξης στις επόμενες εθνικές εκλογές, το τελευταίο να αποτελέσει παρελθόν.

Ο ίδιος μάλιστα, επέμεινε στο ‘ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης’, βάζοντας αυτή την φορά απέναντί του την ‘εγχώρια ολιγαρχία’, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Τι ζητάει από εμάς η εγχώρια ολιγαρχία; Να δείξουμε ανοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα της παρακμής; Και να πάρω την εντολή που το Σύνταγμα μου δίνει το δικαίωμα να έχω στα χέρια μου και να προτείνω για πρωθυπουργό έναν από τους πρωταγωνιστές της απαξίωσης;», είπε, απαντώντας μόνος  ότι μάλλον δεν ξέρουν καλά την Ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του κόμματος το οποίο εκπροσωπεί. «Το βράδυ των επόμενων εθνικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί τη νέα αλλαγή, την αλλαγή της κοινωνικής αξιοπρέπειας, την αλλαγή της κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης όμως, θέλησε να βάλει τέλος και στη συζήτηση που άνοιξε στον απόηχο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην ΕΡΤ, περί ‘αγνώστου Χ’ ,τον οποίο θα προτείνει για πρωθυπουργό την επομένη των εκλογών. Υποστηρίζοντας ότι αυτό που προτείνει δεν είναι τίποτα άλλο από τον σεβασμό στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει πρωθυπουργός άγνωστος Χ» και πως αν έλεγε το όνομα ενός υποψηφίου πρωθυπουργού, τότε θα ήταν που θα περιφρονούσε τη λαϊκή ετυμηγορία. Στην πραγματικότητα, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής όσο και επιφανή στελέχη του, επιμένουν ότι όπως ακριβώς το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι προϊόν προγραμματικών συγκλίσεων στην περίπτωση μίας κυβέρνησης συνεργασίας, έτσι και τα πρόσωπα στα κρίσιμα υπουργεία, αλλά και αυτό του πρωθυπουργού, θα πρέπει να εκφράζουν και να μπορούν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συμφωνηθέν αυτό πρόγραμμα.

Παρ’ όλα αυτά, στη δημόσια συζήτηση μπήκε ήδη δια δημοσιευμάτων, το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που με δήλωσή του πάντως έσπευσε να εξηγήσει πως το να λέει κανείς το αυτονόητο -σ.σ. ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι δύο ισοδύναμες θεσμικές εκδοχές- δε σημαίνει ότι δηλώνει ενδιαφέρον για οποιαδήποτε θέση. Και ο νοών, νοείτω…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...