Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ακόμη πιο κοντά στην Ελλάδα τα F-35 μετά την τέταρτη υπογραφή από Αμερικανό γερουσιαστή

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία έγκρισης της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα, καθώς μπήκε και τέταρτη υπογραφή από γερουσιαστή των ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις άναψε το «πράσινο φως» μετά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους δύο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη.

Όπως αναφέρει μέσω Twitter η Ελληνίδα ανταποκρίτρια, «αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Μενέντεζ για τα F-35 στην Ελλάδα: «Έχουν δοθεί οι εγκρίσεις»

Την ελπίδα ότι μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα υπάρξει μια διαφορετική στάση, προς όφελος της ειρήνης, είχε εκφράσει πριν από λίγο καιρό ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. 

Είχε διερωτηθεί, μάλιστα, όσον αφορά στην Τουρκία, αν «θα είναι ο νατοϊκός σύμμαχος που πάντα θέλαμε να είναι ή αν θα επικρατεί αναταραχή».

Για την πώληση των F-35 είχε πει πως ο ίδιος υπέγραψε ήδη.

«Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...