Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: Εθνικός διάλογος τώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Τις βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ημερίδα που οργάνωσε το Ινστιτούτο του κόμματος In Social για την «αξιοβίωτη Ελλάδα 2030».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε με την παρέμβασή του ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη παρουσιάσει δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων (με την πρόσφατη εκδήλωση στον Έβρο), τόνισε ωστόσο ότι σκοπεύει να προκαλέσει εθνικό διάλογο για το μείζον ζήτημα της κλιματικής κρίσης και του περιβάλλοντος, επέκρινε την κυβέρνηση για τις μέχρι τώρα πολιτικές της και έκανε λόγο για τον αγώνα του ΠΑΣΟΚ να κάνει “άλμα νίκης” σε κάθε πεδίο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου που πήρε στη συνέχεια το λόγο συμφώνησε με τις επισημάνσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, εστίασε στις αναγκαίες στοχεύσεις και δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, έψεξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι κοιτάζει για το συμφέρον των λίγων και έκλεισε προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για ένα έχει μια νικηφόρα πορεία όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και στις άλλες αναμετρήσεις.

<script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js"></script> <glomex-player   data-integration-id="40599z17lfkq9jrx"   data-playlist-id="v-czsu7oiij2n5"> </glomex-player> <script type="application/ld+json"> {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Άδωνις Γεωργιάδης στο ΕΡΤNews: Με τα απογευματινά χειρουργεία προσδοκούμε να έχουμε περισσότερες προσελεύσεις στις προκηρύξεις","description":"Με αφορμή τα απογευματινά χειρουργεία ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησ

Στην εκδήλωση, όπου μίλησαν ειδικοί επιστήμονες και πανεπιστημιακοί, παρέστησαν οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης- το γεγονός ότι δεν ήταν στους ομιλητές της ημερίδας ως αρμόδιος Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ είχε στρέψει νωρίτερα τους προβολείς του ενδιαφέροντος στην κινητικότητα που παρατηρείται εντός του κόμματος. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν χαρακτηριστικά ότι στο πάνελ των ομιλητών θα έπρεπε να είναι, εκτός από τον αρμόδιο Τομεάρχη, και ο Χάρης Δούκας (ως τέως τομεάρχης Ενέργειας και περιβάλλοντος) καθώς και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος – να σημειωθεί- σήμερα το βράδυ παρουσιάζει το βιβλίο του σε εκδήλωση στην Καλαμάτα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την ομιλία του εστίασε στους τέσσερις βασικούς πυλώνες του αναγκαίου σχεδίου για το περιβάλλον. Ο πρώτος, όπως είπε, αφορά στο όραμα για το περιβάλλον που θέλουμε, ο δεύτερος τον ενεργειακό σχεδιασμό, ο τρίτος το αναπτυξιακό πλαίσιο και ο τρίτος απαντά στο ερώτημα «με ποιους πάμε και ποιους θα αφήσουμε». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι δεν αξιοποιεί τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος όλων, υπογράμμισε το “μήνυμα” ότι το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για να μείνουν οι Κυκλάδες ένα εθνικό κόσμημα, προστατεύοντας το περιβάλλον και εστίασε στα βασικά σημεία της κυκλικής οικονομίας σε σχέση με το περιβάλλον. Σε σημείο της ομιλίας του έκανε δε αναφορά στο Χάρη Δούκα, τονίζοντας ότι «χαίρομαι που εκλέχτηκε στην Αθήνα ένας Δήμαρχος που έχει ψηλά τα θέματα του περιβάλλοντος”.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκε...

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κασσελάκης έχει χάσει τον λογαριασμό - Συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνουν κυβερνητικά στελέχη. «Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελακη. Κά...

Χίο και Σάμο επισκέφθηκε ο Κασσελάκης (Photos)

Στη Χίο έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άφιξή του στο λι...

Φόρτωση άρθρων...