Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ Kυβέρνησης και Eκκλησίας

Προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις Kυβέρνησης και Εκκλησίας. Πώς θα εορταστεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η 25η Μαρτίου.

Παρασκήνιο

Σε κρίση βρίσκονται οι σχέσεις Kυβέρνησης και Εκκλησίας μετά από την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Ωστόσο, φαίνεται να καταβάλλεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος, Χριστίνα Κοραή, στο «Live News» στο MEGA, πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μετά από όλη την «κρίση» που ξέσπασε μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Γιώργου Γεραπετρίτη ενώ συζητήθηκε και μία ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο.

Το τηλεφώνημα της Σακελλαροπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο

Πέρα από τη συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Ωστόσο, το τηλεφώνημα αυτό, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος, έγινε πριν τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όπου αποφασίστηκε πως η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί σε στενό κύκλο στην Μονή Πετράκη.

Τι θα συμβεί με τους εορτασμούς

Όπως είπε η δημοσιογράφος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρευρεθεί στη Μονή Πετράκη  αλλά ούτε σε κάποιον άλλο ναό.

Την 25η Μαρτίου θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα πάει στη Μητρόπολη, θα καταθέσει στεφάνι και θα πάει στην παρέλαση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...