Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Τα πρώτα πυρά Κασσελάκη κατά Τσίπρα: Λάθος ο νόμος για τις εταιρείες εξωτερικού

Πολιτική

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος», είπε στο MEGA o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα αστακοκάραβα. 

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο νόμος έγινε για τα «μαύρα» λεφτά των Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό και όχι για τα «άσπρα» χρήματα των ομογενών. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν έχει πλέον συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού εδώ και έναν χρόνο και ότι αν κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να δώσει εξηγήσεις θα το κάνει. 

«Δεν επιθυμώ να αρχειοθετηθώ» είπε χαρακτηριστικά. Λέγοντας αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξομοίωσε την απόλυσή του από τις εταιρείες που διήυθυνε με την αποχώρησή του από αυτές, ενώ είναι γνωστό - και με την αγωγή που κατέθεσε πέρυσι τον Απρίλιο - ότι εξακολουθεί να διατηρεί μετοχική σχέση σε αυτές - κάτι που επίσης απαγορεύεται από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αν χρειαστεί, θα πληρώσω το πρόστιμο, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις εταιρείες του Εξωτερικού. 
 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε επίσης και για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή ότι επί ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου είχε στηθεί ένα παραϋπουργείο. «Ο κύκλος του 15-19 έχει κλείσει. «Στο νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπουν και νέα πρόσωπα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι νίπτει τας χείρας του για τους κ.κ. Παππά και Πολάκη, απάντησε: «Και οι δύο χαίρουν της εμπιστοσύνης μου».

Κασσελάκης για Τσίπρα: Τον συνάντησα μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν τον θεωρώ υπονομευτή μου

Για την σημερινή σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος, μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε στο Mega ότι έχει συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα μετά το θυελλώδες συνέδριο του κόμματος. «Ναι τον έχω συναντήσει. Μετά το συνέδριο», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση αν θεωρεί τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υπονομευτή του ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε αρνητικά. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν φοβάται ότι μετά τις ευρωεκλογές μπορεί ο κ. Τσίπρας να αμφισβητήσει την ηγεσία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Δεν πρόκειται να γίνει αυτό».

Στη συνέχεια μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για την διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. «Υπήρχαν δύο μνημόνια το 2010 -2015. Πόσα χρήματα άφησαν στα ταμεία της χώρας; Μηδέν. Τρίτο μνημόνιο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -βεβαίως επίπονα- πόσα άφησε στα ταμεία της χώρας; 37 δισ. Δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την δημόσια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από το συνέδριο, με την οποία ζήτησε από τον Κασσελάκη να επαναβεβαιώσει την στήριξη των μελών του κόμματος στο πρόσωπο του με δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος, ο τέως πρωθυπουργός. Έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του για το κόμμα. Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες. Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου.

«Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών»

Για τις ολιγοήμερες διακοπές στην Αρκαδία και πώς απαντάει στους επικριτές του που λένε ότι λείπει αρκετά συχνά εκτός Αθηνών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών. Ο ελληνικός λαός τους έχει βαρεθεί. Ξέρει πολύ καλά ποιος είναι καθαρός και ποιος θέλει να υπηρετήσει τον τόπο του».

«Αν κοιτάξετε έχω λιώσει τα παπούτσια σε όλη την χώρα. Έχω το φεύγα εύκολο ή έχω το τρέχα στον κόσμο εύκολο;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παππάς – Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου»

Σε σχέση με την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για «ατυχείς παρεμβάσεις» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε να τοποθετηθεί. «Ο κύκλος 15 -19 του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει. Υπάρχει ένας νέος κύκλος που έχει ανοίξει και θα περιλαμβάνει και μεγάλη ανανέωση. Εγώ ήμουνα στην Αμερική τότε και προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης «χαίρουν της εμπιστοσύνης μου». «Εάν υπήρχαν ατυχείς παρεμβάσεις ας τα κρίνει η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει ποιος μπάζωσε τα Τέμπη; Έχετε καταλάβει ότι σε αυτή την χώρα έχουμε μία κυβέρνηση που κυνηγάει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μένος όταν εκείνη δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για ένα έγκλημα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ως πρωθυπουργός να στείλω την χώρα στα βράχια»

Για το φορολογικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε ότι προβλέπει την κατάργηση του αυτοτελούς φόρου στα μερίσματα και στόχος είναι να δοθούν κίνητρα στους επιχειρηματίες να επανεπενδύσουν στην οικονομία.

Τάχθηκε υπέρ της μόνιμης φοροελάφρυνσης των νοικοκυριών και της εφαρμογής πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. «Το βασικότερο απ’ όλα είναι το ηλεκτρικό το ρεύμα. Πρέπει να υπάρχει πλαφόν στην κερδοφορία στο ρεύμα. Υπάρχει αισχροκέρδεια εκεί πέρα. (…)Όταν λες βάζω πλαφόν στην κερδοφορία του ρεύματος αυτό δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. Αυτό το κόστος είναι στις εταιρείες, στις τσέπες τους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω την χώρα στα βράχια. Εγώ έχω επιχειρήσεις και καταλαβαίνω πολύ καλά από ισολογισμούς»,σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Το φορολογικό πλαίσιο που προτείνω θα έχει έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν αναφέρατε την μεγαλύτερη προσφορά που κάνουμε σε όλους τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες: την κατάργηση της προκαταβολής φόρου. Είναι ένα άδικο μέτρο και θα πατάξει την φοροδιαφυγή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος ήρθε για να μείνει - Γράφτηκαν 202.556 εκλογείς από 128 χώρες

Ως μια «μεγάλη αλλαγή, που ήρθε για να μείνει» χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η...

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

Κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε ο Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι μνημονι...

Φόρτωση άρθρων...