Πέμπτη
29 Φεβρουαρίου 2024

Ανδρουλάκης: «Η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα» (Video&Photos)

«Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης επέτρεψαν σε πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπήσουν μέσω του πληθωρισμού των υπερκερδών εις βάρος του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων συναντήθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα. Δυστυχώς, η κυβέρνηση για πάρα πολλούς μήνες έχει κάνει ελάχιστους ελέγχους στην αγορά κι έχει επιβάλλει πολύ λίγα πρόστιμα. Ό,τι έχει γίνει, απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και, συγχρόνως, τη διενέργεια αποτελεσματικών ελέγχων στην αγορά «ώστε να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κινείται προς αυτήν τη κατεύθυνση. Τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είναι αποκαλυπτικά. Στα τυριά υπάρχει αύξηση -στο δωδεκάμηνο- της τάξης του 13%, στα φρούτα είναι περίπου 16%, στα λαχανικά 25% και περίπου 30% στο ελαιόλαδο. Μάλιστα, αν συγκρίνουμε τις αυξήσεις στις τιμές στα ίδια προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βλέπουμε ότι εδώ κάτι δεν πάει καλά. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης επέτρεψαν σε πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπήσουν μέσω του πληθωρισμού των υπερκερδών εις βάρος του ελληνικού λαού», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: «Η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα»

«Θέλω, πραγματικά, να ακούσω τη δική σας άποψη, ώστε με τις προτάσεις και τις θέσεις μας να σταθούμε εμπόδιο στη συρρίκνωση του εισοδήματος, που πλήττει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Θα είμαι στο πλευρό σας σε όλες τις προσπάθειες που κάνετε, διότι είμαστε σε μια κομβική στιγμή που πρέπει πολλά πράγματα να αλλάξουν στο μίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης, αν θέλουμε να υπάρχει και κοινωνική δικαιοσύνη αλλά κι ένα πλέγμα ασφάλειας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: «Η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι:

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Απόστολος Ραπτόπουλος, Πρόεδρος
Χρήστος Κολυβάς, μέλος Δ.Σ.
Γιώργος Μελισσάρης, νομικός σύμβουλος 
Παναγιώτης Καλόφωνος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος
 
ΕΚΠΟΙΖΩ
Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Πρόεδρος
Ελένη Αλευρίτου, Αντιπρόεδρος
Μικαέλα Χριστοδούλου, δικηγόρος

ΙΝ.ΚΑ.
Άγγελος Πιλάτης, Αντιπρόεδρος

Ανδρουλάκης: «Η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα»

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμμετείχαν ο Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, ο Γιώργος Νικητιάδης, Βουλευτής Δωδεκανήσου & Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης, ο Θανάσης Γλαβίνας, Εκπρόσωπος Τύπου και ο Γιάννης Κουτσούκος, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης για Τέμπη: «Ένας χρόνος είναι μεγάλο διάστημα για να μην έχει γίνει τίποτα»

«Ένας χρόνος μοιάζει μεγάλο διάστημα. Σε έναν χρόνο γίνονται πολλά. Για την κοινωνία μας, όμως, το ρολόι σταμάτησε το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 αναφέρει ο πρόεδρο...

Δημήτρης Μάντζος: «Καταψηφίζουμε ένα σχέδιο νόμου που δεν αποτελεί εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά οικονομική παρέμβαση»

Στην εκπομπή «Στον αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά 90,1 με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη μίλησε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτ...

Φόρτωση άρθρων...