Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Με άδειες καρέκλες συνεχίζεται το Συνέδριο (Photos)

Πολιτική

Μετά την πρώτη θυελλώδη ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί απογοήτευση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με άδειες καρέκλες στο Ολυμπιακό Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να απασχολεί τα πηγαδάκια των συνέδρων αλλά και των κορυφαίων στελεχών με πολλούς να αναρωτιούνται για την επόμενη ημέρα εντός του κόμματος.

Η συμμετοχή παραμένει χαμηλή, με πολλές άδειες καρέκλες ενώ ακόμη και στις εξέδρες κάθονται ελάχιστα άτομα, σε αντίθεση με το Συνέδριο του 2022.

Ο ένας μετά τον άλλον οι σύνεδροι παίρνουν τον λόγο όπου σε μέσες άκρες μιλούν για ενότητα και την ανάγκη ενός ενιαίου μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς και ένα στρατηγικό σχέδιο. Δεν λείπει και η κριτική τόσο για την ήττα του 2023 ακόμα και του 2019 αλλά και για την εσωστρέφεια.

Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Με άδειες καρέκλες συνεχίζεται το συνέδριο

Δεν έλειψαν και οι φωνές που στήριξαν ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη και επιτέθηκαν σε όσους προσπαθούν να «ρίξουν έναν πρόεδρο που έχει εκλεγεί πριν από τέσσερις μήνες».

«Είναι κόμμα αυτό;» αναρωτήθηκε μια άλλη σύνεδρος από το βήμα της αρένας του Tae Kwon Do, αναφερόμενη στην εσωστρέφεια.

«Στεναχωριέμαι που βλέπω άδεια καθίσματα, αλλά είναι ένα μήνυμα για εμάς», σχολίασε ένας τρίτος σύνεδρος και συνέχισε τη τοποθέτηση του ασκώντας κριτική για τους στρατηγικούς στόχους του κόμματος όπως και για τις θέσεις του κόμματος που δεν είναι κατανοητές, όπως είπε.

Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Με άδειες καρέκλες συνεχίζεται το συνέδριο

Την ίδια ώρα, όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο κόμμα. Πολλοί κοιτούν τα κινητά τους διαβάζοντας τα όσα γράφονται στον Τύπο για τις «ζυμώσεις» που λαμβάνουν ταυτόχρονα χώρα εκτός του συνεδρίου, όπως οι συναντήσεις της αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του κόμματος, Όλγας Γεροβασίλη.

«Θα κατέβει η Όλγα;», ρώτησε ψιθυριστά μια σύνεδρος μια άλλη σύντροφό της «το έχει αποφασίσει, κατά 90%» της απαντάει.

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, που δεν είναι λίγοι εντός των τειχών του συνεδρίου, επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει όποιον έχει απέναντι του. Από την άλλη, οι επικριτές του προέδρου τονίζουν ότι υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας και χρειάζεται αλλαγή «ώστε να ανακτήσει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του το κόμμα», λένε.

Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Με άδειες καρέκλες συνεχίζεται το συνέδριο
Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Με άδειες καρέκλες συνεχίζεται το συνέδριο
Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Με άδειες καρέκλες συνεχίζεται το συνέδριο
Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Με άδειες καρέκλες συνεχίζεται το συνέδριο

Ο Καρανίκας ζήτησε να ακυρωθούν τα θεματικά τραπέζια

Σε άλλες αίθουσες, ταυτόχρονα με τις ομιλίες είναι σε εξέλιξη θεματικά τραπέζια. Για αυτό, ο Νίκος Καρανίκας, θέλησε να παρέμβει ζητώντας από το προεδρείο να ακυρωθούν τα θεματικά τραπέζια και να γίνονται μόνο οι ομιλίες των συνέδρων καθώς δεν ξέρει ο κόσμος τι να πρωτοπαρακολουθήσει.

Ωστόσο, το αίτημα του δεν έγινε δεκτό ενώ το τραπέζι που αφορούσε την Κλιματική Κρίση συγκέντρωσε την προσοχή των συνέδρων.

Δείτε live το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους - Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», τ...

ΠΑΣΟΚ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας για την είσοδο των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της τροπολογίας – προσθήκης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον τίτλο «Αναμόρφωση του πρ...

Φόρτωση άρθρων...