Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Ποια είναι η θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο;

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας αναφέρεται η η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε νέο της βίντεο.

Η βουλευτής και πρώην υπουργός εγκαλεί την Κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Έφη Αχτσιόγλου τάχθηκε υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου, αλλά «δομημένου» και με σαφείς, κόκκινες γραμμές, ζητώντας παράλληλα να πληροφορηθεί τις απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας.

Απευθυνόμενη στον συνυποψήφιό της, του απηύθυνε ερώτημα σχετικά με τη θέση του απέναντι στη θέσπιση επαγγελματικού στρατού, καλώντας τον να την επικαιροποιήσει.

Αναλυτικά όσα λέει στο βίντεο η Έφη Αχτσιόγλου:

«Πιάνω το νήμα από εκεί που το αφήσαμε χθες. Από την ανάγκη να συζητάμε πολιτικά. Όχι αφηρημένα, εντελώς συγκεκριμένα.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και ήταν απαράδεκτο που δεν κατέστησε με δυναμισμό σαφές ότι το Κυπριακό αποτελεί κρίσιμο ζήτημα στον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Διότι πριν από λίγο ο κ. Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ είπε ότι πρέπει να αναγνωριστεί η τουρκική κατοχή στην Κύπρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο φάουλ. Ήδη από τον Ιούλιο ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι η εθνική κυριαρχία είναι μία σχετική έννοια. Εξακολουθεί να μεταχειρίζεται την εξωτερική πολιτική ως να είναι μια ιδιωτική του υπόθεση. Από την πλευρά μας είμαστε σαφείς.

Στηρίζουμε σταθερά τον διάλογο με την Τουρκία. Πρέπει να είναι όμως ένας δομημένος διάλογος, όχι απλή ανταλλαγή επισκέψεων. Με σκοπό την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ. Και με σαφείς αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές. Τη μη αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας και τον σεβασμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Όπως ξέρετε ζήτησα μια δημόσια συζήτηση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αρνήθηκε. Εγώ όμως είμαι υποχρεωμένη να ρωτήσω: Υπό τα συγκεκριμένα δεδομένα, ποια είναι η θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας; Εξακολουθεί να πιστεύει, όπως δήλωσε δημόσια, στη θέσπιση του επαγγελματικού στρατού; Διότι αυτό, ξέρετε, αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην ασφάλεια της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι οι φτωχότεροι νέοι μας θα υπηρετούν επαγγελματικά, ενώ οι πιο πλούσιοι θα απαλλάσσονται. Είναι δικαίωμά μας να γνωρίζουμε και να αποφασίσουμε έχοντας όλα τα δεδομένα στα χέρια μας. Από την πλευρά μου είμαι σαφής, χρειάζεται συγκροτημένο και συγκεκριμένο σχέδιο. Μόνο έτσι θα νικήσουμε».

Το βίντεο της Έφης Αχτσιόγλου:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κασσελάκης έχει χάσει τον λογαριασμό - Συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνουν κυβερνητικά στελέχη. «Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελακη. Κά...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...