Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στον παραλογισμό Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν

Πολιτική

Στο νέο παραλήρημα και τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντά η Αθήνα, απορρίπτοντας ως «ανυπόστατα και έωλα» τα τουρκικά επιχειρήματα και προειδοποιώντας την Άγκυρα πως το «ανερχόμενο προφίλ» της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, δεν έχει θετικό πρόσημο.

«Είναι το "ανερχόμενο προφίλ" μιας χώρας που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο , αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου , εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη», τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Αναφέρουν ακόμη ότι η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν, υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες.

«Στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα», «απορρίπτουμε στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης για Βάσεις: Η υποστήριξη της ακαδημαϊκής σας διαδρομής είναι για εμάς προτεραιότητα

«Η υποστήριξη της ακαδημαϊκής σας διαδρομής είναι για εμάς προτεραιότητα», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, έπειτα από την ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση...

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη ανάμεσα στους 500 καλεσμένους στο δείπνο του Μακρόν (Photos)

Δείπνο προς τιμήν προσωπικοτήτων και ηγετών απ’ όλο τον πλανήτη παραθέτουν απόψε ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν, κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου στο Παρίσι. Στο δείπνο παρακά...

Ανδρουλάκης: «Με συγκολλήσεις, παιχνίδια παρασκηνίου και οικονομικά συμφέροντα, δεν θα γίνει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη»

Εκτενή αναφορά στην αύξηση του κόστους ζωής και τη "μείωση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών" έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο At...

Φόρτωση άρθρων...