Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς»: Έμφαση σε πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019».

Τη σημασία του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» της Πολιτικής Προστασίας, μεσούσης της κλιματικής κρίσης, εξήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός και επισήμανε: «Η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019».

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Δεν θα πω μεγάλες κουβέντες, έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να μας βρει το φετινό καλοκαίρι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένους».

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων που είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.

«Ιερή Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες της πρώτης γραμμής», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Η εμπειρία των περασμένων χρόνων μας δίνει δύναμη και γνώση για τη νέα αντιπυρική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει».

Στο μέτρο του δυνατού έχουμε κάνει ό,τι γινεται καλύτερο για να μας βρει έτοιμους το φετινό καλοκαίρι, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δασικών πυρκαγιών αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Είναι λίγες αυτές που γιγαντώνονται

Έχουν γίνει πλέον πιο αυστηρές και οι ποινές για τους εμπρηστές και για αυτούς που από αμέλεια ευθύνονται για πυρκαγιές

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αδράνεια. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνέχισε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου, την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη,...

Φόρτωση άρθρων...