Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Δεν τόλμησε να διαγράψει ο Τσίπρας τον Πολάκη – Τίθεται απλώς εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός μετά την εμπρηστική ανάρτησή του εις βάρος δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζικών και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε η παραπομπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε Πολιτική Γραμματεία και Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ δεν τέθηκε ζήτημα διαγραφής του από το κόμμα.

Έπειτα από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, διάρκειας περίπου 2,5 ωρών, κατά πληροφορίες αποφασίστηκε επίσης η παραμονή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στην Πολιτική Γραμματεία και θα οριστικοποιηθούν από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Άγνωστο παραμένει εάν θα επιβληθεί άλλη ποινή στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχαν ζητήσει τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Νωρίτερα, μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνουν το ygeiamou.gr και το «Πρώτο Θέμα», για την Υγεία, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι ήταν δική του απόφαση η παραπομπή του Παύλου Πολάκη και η καθαίρεσή του από τα όργανα του κόμματος.

Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη:

«Ομόφωνη Απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.
Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.

Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ.
Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.
Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα.

Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης, η διαγραφή του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και το αναγκαστικό ξεκαθάρισμα με στροφή προς τα... δεξιά

Ο Κασσελάκης συνεχίζει τα σόου του μέσω διαδικτύου στοχεύοντας στη νεολαία και πιστεύοντας ότι μετά από 2-3 τετραετίες θα είναι... πρωθυπουργός! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βαλτωμένο κ...

Φόρτωση άρθρων...