Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση MEGA: Κυριαρχία Ν.Δ., άνοδος για ΠΑΣΟΚ, νέα πτώση για ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, την άνοδο του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, και τη συνεχή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

H Νέα Δημοκρατία κερδίζει σχεδόν δύο μονάδες στην εκτίμηση ψήφου σε σχέση την μέτρηση που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ένα 41% στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός, με τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη να μένουν στο 5%. 

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να παγιώνεται στην δεύτερη θέση, με κέρδη σχεδόν δύο μονάδων μέσα στον τελευταίο μήνα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καθοδική του πορεία.

Ειδικότερα, προβάδισμα 22,9 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, από το σταθερά δεύτερο τον τελευταίο μήνα ΠΑΣΟΚ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis (σε δείγμα 1.303 ερωτηθέντων, που διεξήχθη από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου, για λογαριασμό του Mega.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την εκτίμηση ψήφου, το 38,2% των ερωτηθέντων απάντησε τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 15,3, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 12,7%, το ΚΚΕ στο 11,5%. Εντύπωση προκαλεί η διαφορά των 2,6 μονάδων που έχει το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη από εκείνο του Στέφανου Κασσελάκη, αφού η διαφορά από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση συνεχώς αυξάνεται.

Δημοσκόπηση MEGA

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 30,5%, 18,2 μονάδες πάνω από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, που είναι στο 12,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 10,2% των προτιμήσεων, ενώ το ΚΚΕ, το 9,2%. Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ, αφού στην εκτίμηση ψήφου είναι 1,2 μονάδα, ενώ στην πρόθεση μόλις 1 μονάδα. Πέμπτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση, με 4,6%. 

Δημοσκόπηση MEGA

Από το 15,2% στην εκτίμηση ψήφου τον Οκτώβριο, μετρήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από την Metron Analysis στο 12,7%. Η εταιρεία καταγράφει και νέα άνοδο του ΚΚΕ, που κέρδισε 1,3 μονάδες μέσα σε ένα μήνα «κλείνοντας» στις 1,2 μονάδες (από 5) την διαφορά του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνεχίζει να είναι πολύ ψηλά - δεύτερος, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη - στη δημοφιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί από κοντά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει πολύ χαμηλά, με λιγότερες αρνητικές γνώμες μόνον από τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Δημοσκόπηση MEGA

Μειώνεται η απαισιοδοξία

Κατά τρεις μονάδες μειώθηκε μέσα σε έναν μήνα το ποσοστό των πολιτών που εκτιμούν ότι η χώρα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Παρότι το ποσοστό εκείνων που μιλούν για λάθος κατεύθυνση παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα - στο 57% - το ποσοστό εκείνων που είναι αισιόδοξοι και μιλούν για σωστή κατεύθυνση ανέβηκε από το 34%  στο 37%. Ωστόσο, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυξήθηκε από το 39% στο 44%.

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA
Δημοσκόπηση MEGA

 

Δημοσκόπηση MEGA

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...