Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: «Λέμε ναι στην επιστολική ψήφο, αλλά ζητάμε σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις»

«Δεν πέφτει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει και το ΠΑΣΟΚ. Βρισκόμαστε σε μία στροφή της Ιστορίας, σε έναν νέο πολιτικό κύκλο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με όποιον θέλει να συζητήσουν για τα μείζονα ζητήματα της χώρας, δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας στο ερώτημα για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη νέα Kοινοβουλευτική Oμάδα των έντεκα βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με συνέντευξή του στο «Live News» στο Mega επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποδειχθεί η ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν το κόμμα του θα είναι δεύτερο κόμμα στις προσεχείς ευρωεκλογές τόνισε με νόημα ότι «οι στόχοι μου είναι υψηλοί και αισιόδοξοι».

«Για μας η δεύτερη θέση είναι το αποτέλεσμα της εικονοποίησης του σκληρού αγώνα που δίνουμε σε καθημερινή βάση- βρισκόμαστε σε μια στροφή της ιστορίας, σε ένα νέο πολιτικό κύκλο», υπογράμμισε και πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «δεν πέφτει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει και το ΠΑΣΟΚ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε ότι δεν θέλει με τις τελευταίες μετρήσεις «να πάρουν τα μυαλά τους αέρα»- θέλει όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά με χαμηλούς τόνους και να αποδειχθεί ένα χρήσιμο αξιόπιστο κόμμα, που δεν λαϊκίζει, αλλά προτείνει λύσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της ακρίβειας, της στέγασης της Υγείας και του ιδιωτικού χρέους: «εμείς λέμε προστασία της πρώτης κατοικίας για όλους όσοι πάλεψαν αλλά δεν άντεξαν». Είναι ντροπή, συμπλήρωσε, να μην μπορεί να αντέξει το μέσο νοικοκυριό τις βασικές δαπάνες.

Για την επιστολική ψήφο

«Ναι καταρχάς, αλλά με θεσμικές εγγυήσεις ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση τη δυνατότητα για κάθε πολίτη να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία και δια της επιστολικής ψήφου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έψεξε τον Πρωθυπουργό για τον αιφνιδιασμό, καθώς το καλοκαίρι δήλωνε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της επιστολικής ψήφου ότι «δεν θα είμαστε σίγουρα έτοιμοι πριν από τις Ευρωεκλογές για ένα τέτοιο βήμα, αλλά αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει διάθεση από κόμματα και μπορούμε να φτάσουμε στις 200 ψήφους, είμαστε έτοιμοι σε τεχνικό επίπεδο αυτή τη συζήτηση να την ξεκινήσουμε και, γιατί όχι, πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές να την ολοκληρώσουμε».

Πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμενε ότι υπάρχει διάθεση συναίνεσης από το ΠΑΣΟΚ και θα ψηφίσει την πρόταση αρκεί να υπάρχουν σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα κατά την πρόσφατη εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου οι Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης έδιναν την εντύπωση σε κάποιους ότι ήταν δύο ξένοι στον ίδιο χώρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν σηκώθηκε να χαιρετήσει διότι εξελισσόταν το πρόγραμμα. Επί της ουσίας: «Δεν είναι ευγενικό, πολιτικά ορθό και πρέπον να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Εγώ ήμουνα θύμα, με τις υποκλοπές κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής μας περιόδου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης, η διαγραφή του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και το αναγκαστικό ξεκαθάρισμα με στροφή προς τα... δεξιά

Ο Κασσελάκης συνεχίζει τα σόου του μέσω διαδικτύου στοχεύοντας στη νεολαία και πιστεύοντας ότι μετά από 2-3 τετραετίες θα είναι... πρωθυπουργός! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βαλτωμένο κ...

Ευρωεκλογές: Με χαρακτήρα εθνικών εκλογών η «μάχη» για την κάλπη – Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών με την κυβέρνηση και τα κόμματα να έχουν δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στην εκλογική α...

Φόρτωση άρθρων...