Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μεχρι 44% η ΝΔ - Συμπιέζεται κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Παρασκήνιο

Αύξηση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου δίνει η εκτίμηση ψήφου σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για τις εκλογές του Ιουνίου.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 41,4% (από 40,7% στις εκλογές του Μαΐου) με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφεται στο 20,2% (από 20,07 τον Μάιο).

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στο 11% (11,45%, το ΚΚΕ 7,5% (7,2%), η Ελληνική Λύση 4,1% (4,45%) και ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας με 3,9% και το κόμμα ΝΙΚΗ με 3,3%. Αντίθετα εκτός Βουλής στη δημοσκόπηση για την ιστοσελίδα thetoc.gr φαίνεται το ΜεΡΑ25 με 2,8% και οι Σπαρτιάτες με 1,5%.

karta

Με βάση τη μέση τιμή της εκτίμησης ψήφου που για τη Νέα Δημοκρατία εκκινεί από το 38,6% και φτάνει μέχρι το 44,2%, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται να εξασφαλίζει αυτοδυναμία 163 εδρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να υποχωρήσει στο 18% αλλά και να φτάσει το 22,4% θα έχει 55 βουλευτές, για το ΠΑΣΟΚ η μέση τιμή της εκτίμησης ψήφου δίνει 30 έδρες, για το ΚΚΕ 20 βουλευτές, για την Ελληνική Λύση 12 βουλευτές, 11 βουλευτές για την Πλεύση Ελευθερίας και 9 για το κόμμα ΝΙΚΗ.

karta

Στον πίνακα για την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 6,8%, η Ελληνική Λύση 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, το κόμμα Νίκη 3%, το ΜεΡΑ25 2,5% και οι Σπαρτιάτες 1,3%.

karta

Στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,6%, το ΠΑΣΟΚ στο 9,6%, το ΚΚΕ στο 6,5%, η Ελληνική Λύση στο 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,4%, η ΝΙΚΗ στο 2,9%, το ΜεΡΑ25 στο 2,4% και οι Σπαρτιάτες στο 1,8%.

karta

Από την εκτίμηση ψήφου βλέπουμε ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όλα τα μικρά κόμματα μπορεί να βρεθούν και εκτός Βουλής, με πιο απίθανο το ενδεχόμενο για την Ελληνική Λύση που έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας και ακόμα και στην χειρότερη επίδοσή της, φθάνει μια ανάσα από το 3%.  

karta

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...