Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Διπλωματικές πηγές: Ο Πρωθυπουργός ουδέποτε συζήτησε θέματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Το ζήτημα των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως οι δύο άνδρες μίλησαν και για το θέμα της Ροδόπης. Ο Πρωθυπουργός είπε πως η ερμηνεία της Λωζάννης δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. «Αυτό το ζήτημα αφορά την Ελλάδα. Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας είναι δικοί μας Ευρωπαίοι πολίτες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σχέση με το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που διαχρονικά θέτει η τουρκική πλευρά, ο Πρωθυπουργός ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχθηκε συζήτηση για θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες και κυριαρχικά θέματα της χώρας.

«Ας μην ανησυχεί, συνεπώς, η αξιωματική αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική βρίσκεται σε ασφαλή χέρια», υπογράμμισαν οι διπλωματικές πηγές.
Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει πως έθεσε το θέμα της δυτικής Θράκης και κυρίως των μουφτήδων και διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόθεση να ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα.

«Ως δύο ηγέτες που κέρδισαν σε εκλογές, θέλουμε να βαδίσουμε προς μία θετική κατεύθυνση. Τα πιο σημαντικά θέματα που του έθεσα ιδιαιτέρως ήταν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη δυτική Θράκη, το θέμα των μουφτήδων. Θελήσαμε να ξεπεραστούν αυτά τα θέματα», ανέφερε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...